Renginar Sali

Aynı ateş hattındasınız

Birkaç yılda siyasiler tarafından kurulan, diğer alanlardan çok eğitim camiasını hedef alan, başta liyakati yıkan, eğitimcileri ayrıştıran ve ötekileştiren kadrolaşma adeta ateş hattını andırıyor.

Yöneticilik hayalleriyle, kendi isteğiyle veya baskılara dayanamayıp geçen, ‘Burada güvende olurum' düşüncesiyle hükümet yanlısı Eğitim Bir-Sen'e geçiş yapan eğitimciler, umduklarını bulamadı, bulamayacak. Daha önce de yazdığım gibi kadrolaşma tamamlandı, AK Parti İlçe Teşkilatları, Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcilikleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ortaklığında bütün görevler yapılan pazarlıklarla paylaşıldı fakat kimseye huzur getirmedi, aksine her yer ateşe verildi.

Belirli kişilere çıkar sağlamak suretiyle kurulan, Milli Eğitim'in amaçlarıyla bağdaşmayan ve engelleyen, nefret ve ayrımcılık suçunun işlendiği ‘ateş hattı'nda pırıl pırıl insanlar harcanarak yanarken, kıvılcımlar Eğitim Bir-Senlilere de sıçradı. Birçoğu kendi doğrularını da çiğneyerek can havliyle atıldıkları ve katkı sundukları bu sürecin aslında diğer eğitimcilerle aynı ateş hattında buluşturacağını öngöremedi.

Yüksekokul okumuş, yüksek lisans yapmış, bir sürü sınav vererek eğitim yöneticisi olmuş ya da öğretmen olarak devam eden kişilerin görevleri artık çoğunlukla ilkokul mezunu siyasilerin iki dudağı arasında. Siyasi rüzgârlarla değişmeye mahkûmlar. Eski düzen yıkıldığı için artık tutunacak dalları yok.

Gelip giden siyasilerle bulunduğunuz görevlerde hop oturup hop kalkıyorsunuz. Asli görev ve sorumluluklarınızı çoktan unutmuş, siyasilerin hizmetlisi olmuşsunuz.

İlçemize olup bitenlere değinecek olursak, Türkiye genelinde kurulan malum ‘ateş hattı'nda gelişmeler var. Parti-Milli Eğitim-Sendika üçlüsünün işbirliği bozuldu, fikir ayrılıkları başladı ve görev yetki değişimleri var. E, onların da ettiklerini bulma vakti çoktan gelmişti.

Bu arada bu sürece çabuk ayak uyduran, siyasilerin gözüne girmek için bin bir takla atan, cambazlıkları saymakla bitmeyen kişiler türedi. Öyle güzel tezgâhlar kuruyorlar ki, dilinizi yutarsınız! İşte onlar siyasilerin aklını başından alıp, kendilerine yeni koltuklar kapma peşinde.

Aynı hatta olduğunuzun farkında olmayıp başkaları için yaktığınız ateşin kıvılcımları çoktan size de sıçradı. Umarım birlik olup kurtulursunuz, yoksa siyasilerin kurduğu ateş hattı'nda hep birlikte yanmaya devam edersiniz.

 

 

YORUM YAP