Renginar Sali

19 Mayıs’ı coşkuyla kutladık

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı bir kez daha kutluyorum. Atatürk'ü anlayan, kazanımlarını koruyan ve Cumhuriyeti yaşatacak, daha da yukarılara taşıyacak güçte gençlerin yetişmesini diliyorum.
Bu arada milli bayramlarımızın stadyumlar yerine meydanlarda kutlanmasının çok daha hoş olduğunu yaşayarak sanırım anlamış da olduk. Tüm ilçe halkının rahatlıkla katılabileceği meydanlardaki bayram programları çok daha coşkulu gerçekleşiyor.

VOLKAN YARAN MÜZİK ATÖLYESİ
KONSER DİZİSİ BAŞLADI
Bilmeyenler için duyuralım Volkan Yaran Müzik Atölyesi'nin bu seneki konserleri başladı. Cuma günü Rumeli Türküleri Konseri yoğun katılımla gerçekleşti. Koroda görev alan öğretmenleri aileleri yalnız bırakmadı. Eğitim camiası bu konserde adeta bütünleşti. Kendimi çok şanslı hissettim. Orada varlığımı kıskanan bile oldu. Kim mi? Ertuğrul Gazi İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Seyfi Ünlü, "Renginar hanım bazı programlar için ücret talep edeceğiz” esprisini yaptı. Eee, eğitim muhabirinin de böyle güzel bir tarafı var. Bir programda Vekilimiz Tülay Kaynarca da eğitim alanını seçmekle en doğru kararı verdiğimi söylemişti. Zaman geçtikçe, öğretmenlerle daha da kaynaştıkça bunu daha da iyi anlamaya başladım.
Neyse şimdi asıl konsere dönelim. Birbirinden yetenekli korist öğretmenlerimiz müzisyenler eşliğinde seslendirdikleri türkülerle izleyenlere muhteşem ve bir o kadar da doyumsuz bir gece yaşattılar. Bu arada solo da yapan korist öğretmenlerimizden biri anne adayıydı. Doğuma çok az kaldığını öğrendik, buna rağmen öğretmenimiz aylardır hazırlıkları süren bu konserde yerini aldı. Kendisini ayrıca tebrik ediyoruz.
Müzik yeteneklerinin farkına varmak, geliştirmek hele ki sahnede canlı sunma olanağını bulan öğretmenler, şefleri Volkan Yaran'a olan minnettarlıklarını, "Hocam, bizi siz yarattınız” şeklinde ifade etti ve teşekkür etti. Volkan hocam başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
Sırada Popüler Müzik, ardından Türk Sanat Müziği konserleri var, kaçırmamanızı tavsiye ederim.

KAYAPINAR'DAN SİTEM
İlçemiz Ortaöğretim Kurumları arasında bu yıl ilk kez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Satranç Turnuvası düzenlendi. Geçtiğimiz hafta düzenlenen turnuvaya 16 okulumuzdan sadece 9 okulumuz katıldı. Gerekli önemin verilmediği ve katılımın az olması sebebiyle İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar da haklı olarak sitemini iletti.
Gözlemlerime göre o kadar çok yarışma yapılıyor ki, katılıma kadar olan yazışmalar bile hem ilçedeki memurları hem de okul yetkililerini çok yoruyor. İş tabi yazışmayla da bitmiyor, hazırlık süreci de var. Belirli gün ve haftalar dolayısıyla yapılan binbir tane yarışmanın hepinizi ne kadar yorduğunu ve zorladığının farkındayım. Birçok Bakanlık ve ya kurum duyurmak istediği ve ya dikkat çekmek istediği konuları Milli Eğitim Bakanlığı'na iletiyor ve bunun sonucuda bu tür yarışmaları düzenleniyor. Ancak konu satranç olunca, işte burada işin regi değişiyor. Diğer yarışmalara katılım olmayabilir, çocukları zorlamayabilirsiniz, fakat öğrencileri satranca teşvik etmeli ve bu zeka oyununa ayrı bir önem verilmeli diye düşünüyorum. Hele ki ortaöğretim öğrencileri hayli haylı bu konuda ilerlemiş olmalı. Bu yüzden böyle bir turnuvaya hazır olmamak ve katılmamak çok üzücü. Umarım gerekli duyarlılık gösterilir ve önümüzdeki yıl devam edecek olan Satranç Turnuvası'na katılım daha yoğun olur.

NİCE SENELERE
Nurullah Baldöktü İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Sabriye Öztürk'ün dün doğum günü vardı. Kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur dolu nice nice yıllar diliyoruz.

YORUM YAP