Sevginar Sali

Neden Turan?

Haftaları geçtik, aylar oldu her gün aynı soruyla muhatap olmak, yanıtını aramak bir süre sonra çok sıkıcı olmaya başlıyor… "Ne olacaksa olsun artık...” moduna konuyla uzaktan yakından ilgili herkes için girildi artık sanıyorum.
AK Parti İlçe Başkanlığı mevzumuz…
Dilek Demiral ile devam edilmesi düşüncesi olsa yerine arayışlar bu kadar ortalığa dökülmezdi, farklı isimlerin adaylığı bu denli ayyuka çıkmazdı. Kararın Demiral’a bırakılmak gibi bir lüksü yok AK Parti’nin. Kişilerin inisiyatifinden ziyade parti kimliğinin üstünlüğü ve belirleyiciliğine zarar gelsin istenmiyor. AK Parti Silivri’de zaten yeterince kan kaybetti. Bunun sebebinin sadece bir kişi veya ilçe başkanının kimliği ile ilişkilendirmek yanlış bir algı olur.
12 Ekim’de yapılması beklenen delege seçimi, 19 Ekim’e ertelenmiş. Kongre hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. AK Parti’de ilçe kongresine, atanacak yeni ilçe başkanının tek adaylığında gidileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Maceralara atılmaya gerek olmadığı da aşikar.

Bence Hüseyin Turan ile yola devam edilecek… Şahsi isteğim değil nedenlerine gelelim…
• En az fire verecek isimlerden biri teşkilat taban desteği konusunda (teşkilatı toparlamadan Silivri hakimiyeti iddiası dahi imkansız…)
• Siyaset ve belediyecilik, Silivri’nin konularında tecrübe ve hakimiyeti güçlü
• Zaaflarına rağmen, pratik zeka ve çalışkanlığı ile biliniyor. Yerel CHP’li iktidarı iyi zorlar, MHP ile ilişkileri iyi...
• Ankara’da Kaynarca desteği var (Tülay Kaynarca bir diğer ilçe başkan adayına "Turan’ın yönetimine gir” diyebiliyor)…
• İl’de Aziz Babuşçu’nun tuttuğu bir isim… (Bir diğer güçlü ilçe başkan adayı "İl Başkanı Turan’ı çok seviyor” şeklinde cümleler sarf edebiliyor…
• Topbaş’la ilişkileri baba-oğul düzeyinde seyredecek kadar iyi…
• Turan’ın ilçe başkanlığında başarılı olması siyaset hayatının son başarı şansı olduğundan ‘ya hep/ya hiç’in hakkını sonuna kadar vermesi bekleniyor.

Dahası artı ve eksi bazında vardır… Ama saydıklarım yeterli Turan’ın neden ilçe başkanı seçileceğine ilişkin sorusuna yanıt vermeye bana göre. AK Partililerin kafası nasıl çalışır, yerel seçimlerdeki gibi ikinci bir sürprize taşırlar mı durumu? İhtimal var her ne kadar zayıfı olursa olsun.
Ektikleri şeyi biçerler sıkıntı olmaz : )

Not 1: Bunları Turan ile konuşma veya bir görüşmenin ardından yazmadım. İlçe Başkan adaylığı gündeme geldiğinden bu yana ancak selam verebiliyor ve yazılanlar konusunda sitem edilecekse o konudaki parlak düşüncelerini paylaşıp; kısa kesme ve kaçaklarda.
Çok dikkatli ve hassas bu aralar… Nasıl olmasın ki? İp cambazlarının karşı karşıya kaldığı durumdan farkı yok önümüzdeki bir hafta içinde yaşayacaklarının. İlçe başkanlığı değil, siyasi kariyeri söz konusu. Ve Turan’ın bu konuda hayatının şu döneminde yaşantısına bir nokta koymak arzusunda zerre kadar olmadığı gibi aksine içinde önemli özlemleri gizlemeye çalışsa da taşıdığını tahmin etmek hiç zor değil.
Not 2: Aynı konu hakkında Adil Sirkecioğlu’ndan güzel bir yazı bekliyorum yarına; İnşallah, maşallah... Meydan okumamı da yaptım, nokta : ))

YORUM YAP