Sevginar Sali

Müftünün sessizliği...

Birkaç gündür İlçe Müftüsü İdris Çakmakaş’a ulaşmaya çalışıyorum. O da ısrarla kaçıyor.
Benim onu arama nedenim Fener Rum Patrik’inin Silivri ziyareti ve restore edilmesi ile ilgili taleplerin yeniden gündeme geldiği Aziz Nektarius’un evi hakkında dini açıdan sakıncası olup olmadığı sorusuna yanıt bulmak… Ne kadar zorlarsam zorlayayım göremediğim, dini açıdan sıkıntısı var mı gündemimizde konuşulan olayların merak ettim ve en yetkili ağızdan öğrenme teşebbüsünde bulundum ama sonuç alamadım…
Müftümüz, "Açıklama yapamam…”, "Ne desem yanlış anlaşılır” gerekçeleriyle kamuoyunu dini açıdan bu konular hakkında bilgilendirmeyi ret etti.
Mustafa Onat diye bir müftümüz vardı hatırlarsanız; Ergenekon davası sanıkları olarak Silivri Cezaevinde tutuklu bulundukları esnada Mustafa Balbay, Nedim Şener ve Tuncay Özkan’la görüşmüş ve bunlarla ilgili ulusal basına değerlendirmelerde bulunmuştu! Büyük bir takdir kazanmıştı. Camiye gelen kişinin dini açıdan desteğe ihtiyacı yoktur. Gelemeyeni, gelmeyeni dine yönlendirmektir esas olan. Dini sadece ibadethanelerde yaşanan bir olgu olmaktan çıkartıp, gelişmesine imkan sağlamak, gündelik hayatımızın her alanına yaymak olmalı dini adamların esas sorumluluğu…
Neden ‘çekinmek’ gerekmediğini anlatmaya çalışıyorum inşallah bir işe yarar…
Dini açıdan bir konuda bilgi almak için müftümüze başvuruyoruz "İl Müftülüğümüze sorun” diyor… İlçe Müftülükleri neden kuruldu o zaman diye insanın aklına bir soru geliyor?
İnsan uzmanı olduğu bir alanda kamuoyunu bilgilenmekten neden çekinir aklım almıyor açıkçası. Dini konularda bilgi için emniyete mi başvuralım? Devletin resmi kurumu, yetkili olduğu konu hakkında kamuoyuna sağlıklı bilgi akışını uygun bulmuyor?
Biraz cesaret ve yüreklilikten kimseye bir zarar gelmez… Dinimizin kıstasları, güzellikleri ve hoşgörüsünü anlatma da sizin göreviniz Sayın Müftümüz…

MUHARREM AYININ ÖNEMİ ANLATILACAK
Muharrem Ayı dolayısıyla Silivri Belediyesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi ortak bir etkinlik düzenliyor. 7 Kasım Cuma günü saat 19.00’da Silivri Belediyesi Sergi Salonunda gerçekleştirilecek programda Öğretmen-Yazar Mustafa Cem Kılıç, "Kültürümüzde Muharrem Ayının önemini” anlatacak. Tüm halkımız davetli.

HAYAT İÇİN 7 ALTIN KURAL
1. Geçmişle barış; ki geleceğini etkilemesin.
2. Diğer insanların senin hakkında ne düşündüğü; seni ilgilendirmez.
3. Zaman her şeyi iyileştirir. Zaman tanı.
4. Seni mutlu etmek kimsenin görevi değil. Sen hariç!
5. Hayatını başkalarınınki ile karşılaştırma. Ve onları yargılama. Onların yolculuğunun ne ile ilgili olduğuna dair hiçbir fikrin yok.
6. Çok fazla düşünmeyi bırak. Cevapları bilmiyor olabilirsin, en beklemediğin anda karşına çıkarlar.
7. Gülümse. Dünyanın bütün problemlerinin sahibi sen değilsin.

YORUM YAP