XXXXX

MİNİBÜSÇÜLER DERTLİ

Her sektörde olduğu gibi sorunlar işleyiş ile birlikte mutlaka kendini hissettiriyor. Silivrili minibüsçüler marketlerin ücretsiz servisleri ve şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslerin yolcularını çalmalarından yana oldukça dertli. Gümüşyaka’ya yeni şehirlerarası otobüs firmalarının yazıhane açma girişimleri ile birlikte sorunlarının daha da büyük hal alacağına inandıkları için önlemlerin alınması konusunda ısrarlılar. D-100 karayolundaki hız sınırının ‘şehir içi’ ulaşım kriteri üzerinden konulmasına dikkat çekerken, "Şehir içinde şehirlerarası yolculuk taşımacılığı yapan firmaların araçlarının ne işi var?” diye haklı olarak soruyorlar. "Alibey, Fatih mahallesine şehirlerarası otobüs girebiliyor mu? Neden o zaman Çanta, Gümüşyaka mahallesine giriyor?” sorusuna yanıt arıyorlar.
Şehirlerarası taşımacılık yapan firmaların yazıhane açarken şehir içinde yolcu almayacaklarını, sadece indirecekleri taahhüdünü zamanla yetersiz denetimin de etkisinde çiğnediğini ifade eden minibüs şoförleri mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
Şehirlerarası otobüs firmalarının yazıhane ruhsat taleplerini yerel yönetimin de bu sıkıntılar çerçevesinde değerlendireceğini düşünüyor ve buna inanmak istiyorum. Dolmuş esnafımızın şikâyetleri ilgili merciler tarafından değerlendirilerek kararların bu hassasiyetler çerçevesinde verilmesini ve ihtiyaç duyulan önlemlerin alınması dileğiyle…

İLK MUHTAR ADAYI ERGİN
Devlet Hastanesinden emekli olmaya hazırlanan Hüseyin Ergin, Akören muhtarlığına adaylığını da açıkladı. Pomak kontenjanından olduğunu belirten Ergin, Akören’in yeni muhtarı olacağı konusunda da iddialı. Hadi bakalım hayırlısı...

MALİ MÜŞAVİRLERDE HEYECAN DORUKTA
25-26 Mayıs 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (İSMMMO) 22. Olağan Genel Kurulunda odanın 23 yıllık Başkanı Yahya Arıkan’ın Çağdaş Demokrat Listesinden yönetime aday gösterilen Silivri Temsilcisi Saadet Gencoğlu çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Gazetemizi ziyaret ederek süreçte gerçekleştirilen çalışmalar ve genel kurul hakkında bilgi veren Gencoğlu’na, genel kurulda bol şans ve başarılar diliyoruz. Yolu açık olsun! Güzel haberlerini almaya devam edeceğimize de inanıyoruz...

ÖZSOY’UN OĞLU DÜNYA EVİNE GİRİYOR
Cengiz Özsoy’un oğlu Kaan, 8 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşecek düğün ile hayatını Gönül Hızalan ile birleştirmeye hazırlanıyor. Genç çifte şimdiden mutluluklar dilerken, Özsoy ve Hızalan ailelerini tebrik ediyorum.

KONUK, YEĞENİNİ EVLENDİRİYOR
CHP Belediye Meclis Üyesi Nazif Konuk’un yeğeni Murat, 1 Haziran’da Elif Poyrazoğlu’yla evleniyor. Bu çiftimize de ömür boyu saadet diliyorum, ailelerini kutluyorum.

YORUM YAP