XXXXX

Her yerde anketör var

Seçmen kadar aday olacaklar, siyasiler de meraklı 2014’te kurulacak sandıklardan çıkabilecek sonuçlar hakkında... Siyaset piyasasında anket yaptıran yaptırana, bir taneyle yetinmeyip çokça kamuoyu araştırması ile beklentilerine cevap arayanlar da yok değil...
Siyasilerin çevrelerinde onları genelde pohpohlayan, havalara sokan kişiler olur. Onlardan aldıkları cesaretle siyasi kariyerlerinde yükselmeye niyetlenenler, halk ve kamuoyunun nabzını yoklamayı ihmal etmezler.
Ama yakın çevreler ile uzaklardan gelen sonuçlar genelde büyük fark arz eder, etmemesine de imkân yok zaten. Bu iki değişik tepki ve görüş arasındaki farkı ortadan kaldırmak, işin ortasını bulmak siyasetçinin kendisine düşüyor.
Yakın çevresinin desteğini muhafaza etmek, uzaktakilerin ilgisini ve desteğini almak için kolları sıvamaktan, işin en ağır yükünü bizzat sırtlamaktan başka çare yok istikbal için göklere gözünü diken siyasetçi için… Kimse onun yerine bu işin en ağır ve güç tarafını yerine getiremez çünkü…
Seçmen görüşlerinin ne kadar karmaşık, tahmini güç bir olgu olduğunu tekrar tekrar belirtmeye bile ihtiyaç duymuyorum… "Her an her şey olabilir” çağımızın en geniş çaplı paranoyası. Bu da karar ve davranışlarımızı aynı ölçüde etkiliyor.
Anketler ancak yol gösterici, ipucu verici olabilir kesin sonuç beklemek doğru olmaz.
Kamuoyu aslında süreç içerisinde her hareketiyle, farklı konular çerçevesinde pek çok mesaj veriyor beklentilerine dair.
Ama sadece seçime birkaç ay kala bunlara odaklanırsanız, geçmişi tahlil etmediğiniz sürecin geleceğinde belirleyici olma şansınız çok zayıf olur.

KARAKAŞ, VAAT KİTABINI OKUMAYA BAŞLADI
Eleştirilere kulak asmaya başladığının da göstergesi aslında.
Bir süredir kamuoyu ve basından gelen her türlü eleştiri ile tavsiyeye kulaklarını tıkayan, kendini kapatan Karakaş, Kadıköy’de muhtarlarla yaptığı son toplantıda yerel iktidara gelmeleri takdirde hayata geçirmeyi düşündükleri çalışmaları anlatmaya başladı.
Muhtarların karşısına İBB’nin Yol Bakım Daire Başkanıyla çıkmak da yapılacak en akıllıca işti doğrusu. Yol sorunu fiks sıkıntılarımız arasında.
Silivri’de nereye gitseniz, kiminle konuşsanız hizmet beklentisi mevzusunda yolları söylemeden geçen çok azdır.
CHP’li gözüyle bakılan köyler ile ilgili hiçbir çalışma yapmamakla eleştirilen AK Parti bu konuda da bir adım atmış olarak değerlendirilebilir.
Geçtiğimiz gece "Karakaş görevden alındı” söylentisinin heyecanıyla birileri soluğu sahilde almış… Ama son gelişmeler en sert muhaliflerinin bile "Adayımız Karakaş” diyerek, kaderlerine razı olma yoluna girdiklerini ortaya koyuyor… Anlaşılan adaylık ışığı sadece Karakaş’ı aydınlatmadı…

SİLİVRİ BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK
Silivri Belediyesi facebook üzerinden vergi tahsilatı yapan ilk belediye oldu. Sosyal medyayı en aktif şekilde kullanarak belediye hizmetlerini hızlandırma amacındaki bu faaliyetler hayırlı olsun!

KÖPRÜDE İŞLER DURDU
"Köprüde işler durdu” diye arayan çevre sakinleri genel anlamda sürücülerin sabırsızlığını paylaştı. Anlaşılan Başlarında Karakaş olmadığı sürece fazla kasılmıyor… Ne de olsa sahada çalışan işçilerin verilmiş siyasi bir sözü yok. Anlayışla karşılardım karşılamasına da yolların bir an önce açılması ile ilgili baskılar çok yoğun. İlgililere duyurulur...

YORUM YAP