Konu aday değil, haksızlık!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın 7 Mayıs tarihli köşe yazısında aktardığı “AK Parti'den izlenimler”e gel de katılma. İşte Altaylı'nın YSK'nin İstanbul seçiminin yenilenmesine karar vermeden önceki tespitleri ve Silivri'deki durumu hesaba katın lütfen…
“Son günlerde sıklıkla AK Partili isimlerle bir araya geldim. Partide 2 ya da 3 dönem milletvekilliği, MYK üyeliği yapmış ve hâlâ parti içinde olan isimlerle.
Konuştuğumuz konu genel olarak İstanbul seçimleri ile ilgili itirazlar ve Ankara seçimleriydi.
Şunu çok açık söyleyebilirim.
Parti içinde İstanbul'un CHP hile yaptığı için kaybedildiğine inanan fazla kimse yok. Samimi olarak böyle bir duruma ihtimal vermiyorlar.
Kalenin kaybı ile ilgili hataları şöyle sıralıyor hemen hepsi:
İstanbul İl Örgütü iyi çalışmadı. Tembel bir il örgütü söz konusuydu.
İl örgütü Büyükşehir adayıyla ortak çalışma yürütmedi. Binali Yıldırım yalnız bırakıldı. Binali Bey'in tecrübelerine kulak asılmadı.
Sandık başına yollanan AK Partili gözlemciler tecrübesizdi.
Seçim kampanyasının genelindeki strateji İstanbul'da kazanmanın önünde engel haline geldi.
MHP İstanbul'da hiçbir yarar sağlamadı. Tam aksine zarar verdi.
Binali Yıldırım'ın sakin hali seçmen tarafından isteksizlik olarak algılandı.
İmamoğlu sokağa çıktı. Biz ise salon toplantılarına tıkıldık. Sokağı unuttuk.
Seçimin tekrarı bize fayda değil zarar getirir. İstanbul'u almamız zor. Alsak bile Ekrem İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı seçiminde ciddi ve güçlü bir rakip haline getirmiş oluruz.
Şu anda bilmiyorum, YSK siyasi baskıya boyun eğip yeniden seçim diyecek belki. Ama parti içinde bile hava bu. Büyük ölçüde…”
***
AK Parti İstanbul seçimi tekrar kararıyla ya küllerinden doğmayı bilecek ki bu bir mucizeye bağlı ya da çöküşünü tescilleyecek! Her halükarda CHP ve Ekrem İmamoğlu bu seçime çok büyük avantajlar ve yüksek motivasyonla girerken (rahatlamaya sebep olmaz inşallah), AK Parti için durum hiç iç açıcı değil. Binali Yıldırım'ın İBB Başkanı olmayı hak edip etmemesi meselesi değil konu… Konu Ekrem İmamoğlu'na yapılan haksızlık! Savunulan o veya bu aday ya da projeleri değil, demokrasi, adalet ve haksızlıklara boyun eğmeme anlayışı…
İstanbul seçimini kendi açısından zorların zoru haline getiren, kendi kendine zarar veren AK Parti'den başkası değil. İstanbul seçimi kolayken kazanamayan AK Parti, işi daha da zor hale getirdikten sonra kazanacağını umması olağanüstü bir iyimserlik!
İmamoğlu düne kadar bir rakipti, artık siyasi bir kahraman! Binali Yıldırım için çalışacakların Allah yardımcısı olsun!
Sandıktan ne çıkarsa çıksın, Ekrem İmamoğlu kazandı. Ama demokrasi, adalet ve hukukun varlığına yeniden inanabilmemiz için bunların ve bu yönde kullandığımız oyların çıkması da şart.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi 23 Haziran'da yeniden yapılacak; hayırlı olsun!

YORUM YAP