Sevginar Sali

KARAKAŞ: ARAMIZDA SOĞUKLUK YOK

AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Metin Karakaş, dün arayarak bir konuya açıklık getirmek istediğini belirtti. Karakaş, "Birkaç gündür konuyu işlediğiniz için açıklık getirmek istedim” diyerek, "Dilek Hanım’la (AK Parti Silivri İlçe Başkanı) aramızda bir soğukluk yok. İl Kongresinde yönetime seçildiğim duyurulduğunda kendisi geldi bizzat tebriklerini iletti. Bir yanlış anlaşılma olmasın” şeklinde konuştu.
Karakaş, Dilek Demiral ile hiçbir sorunlarının olmadığını, ilçe başkanına çalışmalarında başarılar dilediğini üstüne basa basa vurguladı.
***
Karakaş’ın bu incelik ve zarafeti başkalarında nasıl etki yapıyor bilmiyorum ama beni zaman zaman zorladığını itiraf etmeliyim. Benim savunduğum ile Karakaş’ın düşündüğü şey aynı aslında. Demiral, gördüğü lüzum üzerine ve belki gelişen koşullar ekseninde Karakaş ile arasına mesafe koyması gereken zamanlar olabilir. İlçe Başkanlığı konumunun saygınlık ve itibarini korumak en başta onun sorumluluğunda. Ama bir birlerine zarar vermek gibi bir şansları yok!
Bir de şimdi Karakaş’ın nezaketine bakın dönün bir de Demiral’ın sessizliğine…! Karakaş’a ne söylediği değil Demiral’ın tabanına ne mesaj verdiğini esas alanları da ayrıca bir düşünün…
Siyaset yapıyorsanız, onu da geçin bir şey yaptığınız sürece hata da yaparsınız. Ama dikkat etmelisiniz o hataların telafisi olmasına, yoksa kendi elinizle kendi sonunuzu hazırlarsınız. Demiral, acemilik dönemini de atanmışlığı da geçti. Ayakları üzerine sağlam basan, dirayetli bir ilçe başkanı görme beklentisi hat safhada. Zaman geçtikçe umutlardan yiyor…Umut vermeyen siyasetçi konumunda iş işten çoktan geçmiş olur.
Bu arada Karakaş’ın, il başkan yardımcısı olması ile ilgili beklenti karşılık bulmadı. Dün il yönetiminde görev dağılımı yapıldı. Olması çok iyi olurdu, olmaması dert değil bence. Karakaş’ın azim ile çalışmasını bilenler kısa sürede ne kadar iyi mesafe alabileceğini bilir.

DÜLGEROĞLU İLE SEÇİMLER ÜZERİNE
Dün Amiral ve Özsüt işletmeciliğindeki başarısıyla tanıdığımız Yaşar Dülgeroğlu ile bir görüşmemiz oldu. Biliyorsunuz kendisi 1 Mart’ta yapılacak Silivri Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi seçimlerinde Sebahattin Öpçin’in listesinde yer alıyor. Biraz Selahattin Öpçin’in listesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimine adaylığını konuştuk daha çok da önümüzdeki süreçte yaşanacak seçimi. Dülgeroğlu da ilçemizin bir diğer önemli esnaflarından Akgün Duru gibi, Öpçin’in dürüstlüğü ve başarısına inandığı için destek sunma sorumluluğu hissettiğini vurguladı. Mevcut başkana destek verenlerin en güçlü argümanı da bu zaten. Önümüzdeki süreçte görevine devam etmek isteyen Sebahattin Öpçin yaptığı çalışmaları anlatması kadar hayata geçirmeyi hedeflediği projesini de kamuoyuna tanıtacağını ifade etti. Kredi Kefalet Kooperatifinin sadece medya ayağı değil sosyal tarafı da eksik. Resmi kurumların, devlet dairelerinin bile aştığı içe kapanık durumu sürdürmek çağımız koşullarında mümkün değil. Sebahattin Öpçin’i tanımam çok iyi bir insan olduğu görüşlerine itibar etmemek için de açıkça bir sebebim yok. Çalışmaları devam eden süreç (seçim) de bununla ilgili değil zaten. İyi bir insan olmak sizi iyi bir yönetici veya idareci yapmıyor. Bu işin başka kıstasları ve etkenleri de var. Onlar Öpçin’de de olabilir ama bunu bilmiyorum. Bilenler bilmeyenlere anlatacak ama başkan bey de kendini tanıtacak.
Yönetime yeni bir heyecan ve daha iyi hizmet edebilecekleri iddiasıyla farklı bir ekip göreve taleplerini ortaya koyuyor. Öpçin’in yapması gereken yürüttüğü sorumluluğu layığı ile yerine getirdiğini anlatmak. Tercih kendisindedir ister bu süreci üyeleri ile sınırlı tutar isterse daha avantajlı bir konuma yükseltir ve kamuoyu algısını da lehine çevirmek için çaba harcar. Ama dayandığımız durumda kamuoyu algısını yönetmek de zorunlu görünüyor; malum sebeplerden… Sonuçta karar üyelerin. İddia edildiği gibi çok dürüst ve iyi bir yönetim sergilediyse yerine bir başkasının tercih edilmesi söz konusu olmaz zaten. Öpçin’in icraatları, Ruknettin Akgül’ün vaatleri belirleyici olacak seçim sürecinde. Ama öyle böyle değil; Öpçin’in bir şeyi değiştirme şansı yok! Akgül ise tam aksine değişim yaratmak üzerine stratejisini belirlemeli. Mevcut başkan 22 yıllık iktidarında yaptıklarını ortaya koyacak. Bunlar yeniden seçilmesi için temel belirleyici.
Dülgeroğlu’na ilk Öpçinli seçim süreci çok şey öğretmiş. İkinci tecrübesinin ilki gibi sonuçlanmasını onun adına arzu etmiyorum açıkçası. Sebahattin Bey; tanışma fırsatımız olmadı ama yönetiminize aldığınız insanların görüşlerini dinleyin, en azından onlarla konuşun kaybetmezsiniz derim!

YORUM YAP