Sevginar Sali

CHP’de son durum...

Ve ‘ İstifa edecek mi, etmeyecek mi?’ derken Mümin Tuğlu da milletvekili yarışında yer alma kararını ortaya koydu. Dilruba Önal’dan sonra, Tuğlu da milletvekili aday adaylığı şansını tekrar deneyecek 2015 genel seçimlerinde.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’da milletvekili adaylarının Hakim huzurunda ön seçim ile kontenjan yöntemiyle belirlenme kararı sonrasında Değirmenci’nin de aday adaylığı kararı alması kimse için sürpriz olmaz. Tuğlu kontenjana güvenirken, Değirmenci ön seçimden çıkma konusunda son derece iddialı. Değirmenci başkalarına, daha doğrusu kendisi dışında unsurlar veya kişilere güvenerek adaylık durumlarında yaşadığı hayal kırıklıklarına bir yenisini daha eklemek istemiyor. Bu sebepten önseçim şartına bağladı milletvekilliği aday adaylığını bu dönem. "Önseçimden çıkmazsam kimseye küsecek halim yok, kendimde eksikliğin olduğunu kabul eder kaderime razı olurum” diyen Değirmenci’nin seçim kararı yine de henüz netleşmedi. Önal da Tuğlu da büyük ölçüde Işıklar’ın desteğine güvenirken, Değirmenci’nin de Partili Belediye Başkanı ile durumunu istişare ederek hareket etmesi olası.
Vekillik konusunda adaylıkların durumunun netleşmesi için henüz zaman varken, Tuğlu’dan boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna oturacak isme kilitlendi şimdilerde siyasi kulisler ile aktörleri. Cem Çakır’ın ismi ilçe yönetimi içerisinde geçerken, Suna Göçengil ile alakalı durumu da hafife almayın derim. Bu konuda karar yüksek ihtimal tarafların ortak değerlendirmesi sonucu çıkaracak farklı düşüncelerin ısrarla savunulduğu da bir gerçek.
Işıklar, geçen dönem İBB’de CHP’nin Grup Başkan vekilliğine kadar yükselen Suna Göçengil’i meclis üyesi yapamamanın eksikliğini tamamlamak isteyecektir. Kimseye borçlu kalmayı sevmez; özellikle vicdanen. Bunu başaramaması çok olası görünmüyor. Partili belediye başkanın iradesi dışında bir ilçe başkanlığı görevlendirilmesi çok muhtemel değil.

FAYDASINI DA GÖRDÜK ÇOK ŞÜKÜR
Kar, kış, kıyamet derken Silivri Belediyesi’nin yaptığı taşlı yolların ilk kez faydasını hissettim. O kadar eleştirdik faydasını da yazalım! Kaldırımlarda kullanılan siyah granitleri atlarsanız düşme tehlikesi de kalmıyor karlı, buzlu havalarda.
Lodostan sonra kış; kar, fırtına… Aslında trafik dışında aksayan bir şey olmadı Silivri’de bir de eksilere düşen soğukluk tabi. Kış lastikleri konusunda ve zincirsiz kış koşullarında yollara çıkmayın yazıktır. Hiç bir şey yapamıyorsanız toplu taşımacılık diye bir şey var onu kullanın.

ANADOLU PARTİSİNE NE OLDU?
Silivri siyasetindeki ikinci Işıklar, ilki kadar etkileyici olamadı anlaşılan. Anadolu Partisi kuruluşu sonrasına estirdikleri rüzgarın etkisi çabuk kesildi. Silivri gündeminin ne içinde ne yöresinde yer bulamadı yeni parti ve yöneticileri. Yarattıkları beklentiyi karşılayamadılar...

YORUM YAP