Sevginar Sali

Gündemdekiler...

Hava soğurken, siyaset git gide ısınıyor. Soğuk ile sıcak arasındaki geçişlerde dikkatli olmakta fayda var. Hele ki her iki havaya maruz kalırsanız.
Yerel seçimlere 5 ay var ama siyasetçilerin konuya nasıl asıldığına bakılırsa, değişimler ve sürprizlere gebe bir süreç var önümüzde. Yani yazı da hararet içinde karşılayacağız.
***
Ziraat Odasındaki seçimi sessiz ve sakin bir şekilde atlattıktan sonra Metin Gürsu tazelediği güven ile memnun ve mutludur. Ziraat Odası üyeleri de üstlendiği görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi bakımından aynı hissiyat içinde.
***
Silivri Esnaf Kredi ve Kefaalet Kooperatifi seçimlerine yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ruknettin Akgül’ün atağı, Öpçin’i de harekete geçirdi. Sebahattin Öpçin, "Son bir dönem daha yayıp bırakacağım” diyormuş. 22 yılda neyi yapmaya zamanı yetmedi kamuoyuna anlatmıyor da üyelere açıklamasını yapıyordur inşallah. Ruknettin Akgül’e destek verebilmek için oy hakkının bulunmayışına hayıflanan, hayıflanana…
Kısmet! Ama şu bir gerçek ki iyi çalışan ve üyeleri ikna eden süreci lehine çevrin olacak.
***
AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral nihayet dün İl Yönetimin toplu resmini facebook’tan paylaşıp hayırlı olsun temennisini kamuoyuna ilan edebildi. Metin Karakaş ile alakalı tek bir satır açıklama yok tabi. Aldığım duyumlara göre parti içi ortamda kendisine sorulmuş, "İl yönetimine Silivri’den giren kimse var mı?” diye "Öyle bir konu olmadı; kimseyi önermedim” deyişinden sonuç çıkarmaya kalkışsak buradan İl Başkanlığına kadar yol olur. İlgilenenler kendi çıkarımlarını yapar zaten. Kimsenin yaratıcılığını engellememiş olayım.
Karakaş’ın, Silivri Teşkilatına bir zararı olmaz. Faydası dokunur ama ziyadesiyle. Yeter ki aradaki dengeler iyi ayarlansın. İlçe Başkanını üzecek, bir şey yok bu gelişmede aksine faydalanmasını bilmesi gerekir. Gururla, inatla siyaset yapılmaz!
***
SİAD ve Işıklar’lar fabrika ziyaretlerine dün baş başak devam etti. Baktılar popülerlik ve medya aşkı aralarını bozacak, iletişim mecralarını saf dışı bırakarak birbirlerine sımsıkı sarıldılar. Olması gereken bu. Basının önemini küçümsediğim algısı oluşmasın. Belediye Başkanı ve SİAD gibi kişi ve kurumları dize getirmemiz için daha çok fırın ekmek yememiz lazım.

İNSAN SARRAFI DOSTOYEVSKİ'DEN, HAYATINIZA IŞIK TUTACAK 15 HAYAT DERSİ
1. "Sevmek, güzel birinde aşkı aramak değil, o kişide bilmediğin bir zamanın, beklenmedik bir anında kendini bulmaktır."
2. "Yeni bir adım atmak ve yeni bir söz söylemek, insanların en korktuğu şeylerdir."
3. "Acı çekmek, büyük bir zekaya ve duyarlı bir yüreğe sahip kişiler için her zaman kaçınılmazdır."
4. "Gece ne kadar karanlıksa, yıldızlar o kadar parlaktır. Derdin ne kadar büyükse, Tanrı'ya o kadar yakınsın."
5. "Ya hatalarınla yüzleşir, ya da hatalarınla yüzsüzleşirsin. Cahil olmak ayrı, pislik olmak ayrıdır."
6. "Her insan, herkes karşısında, her şeyden sorumludur."
7. "Yalan öyle nüfuz etmiş ki insanların diline, 'doğruyu söylemek gerekirse...' diye bir kalıp var."
8. "İnsanların birbirini tanıması için en iyi zaman, ayrılmalarına en yakın zamandır."
9. "Zamana güven, her şey unutulur. Şu anda aklı başında davranmak, sonradan aklının başına gelmesinden iyidir."
10. "Yanlış kişiden samimiyet beklediğin an, kırılıyorsun."
11. "Hiçbir zaman doğru insan çıkmaz karşına. Ya zaman yanlıştır, ya da insan."
12. "Anlamından çok hayatı sevmeli. Anlam ancak o zaman anlaşılır hale gelir."
13. "Farkındalık, hastalıktır."
14. "İnsanın ruhunu yücelten bir acı, ucuz bir mutluluktan evladır."
15. "Bir çocuğun ölümünü görmektense evrene geliş biletimi iade etmek isterim."

YORUM YAP