Sevginar Sali

Nasıl ölüyorsak, öyle yaşıyoruz…

Erkek olarak toplumda dolaşan şuursuz bir canavarın ve onunla aynı zihniyetteki suç ortaklarının gencecik bir kıza yaptıklarını izleyerek, öğrenerek geçirdiğimiz Sevgililer Günü sonrasında hiç bu kadar beddua ettiğim bir zaman dilimimin olmadığını düşünüyorum. Olabildiğince tv izlememeye çalıştım ama kitabıma ara verdiğim zamanlarda da sosyal medyaya göz atınca zaten caniliğin şifreleri satır aralarında tek tek beyninize kodlanıyor.
Kimin sözüydü hatırlamıyorum ama bir kez daha ne kadar doğru olduğunu düşündüm: "Bir ülkede insanların nasıl yaşadığını öğrenmek istiyorsanız nasıl öldüğüne bakın!”
Ah ah… İçimden geçenleri yazamayacağıma göre nokta koyayım en iyisi…

AK PARTİ’DE GENÇLİK AŞISI
Dönelim gündemimize… Siyasetteki gelişmelerin gözünü seveyim…
AK Parti Gençlik Kolları ilçe kongresini aratmayacak bir genel kurula imza attı Cuma günü. Gündemi güzel oluşturmuşlar. İçerik açısından son derece doyurucu da bir genel kurul. Konuşmacılar, konuşmalar, katılım başarılı. Hatta belirtmeden geçemeyeceğim, genelde basın bültenlerinden gündeme ilişkin değerlendirmelerini takip edip, yansıttığımız AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral’ın uzun bir aradan sonra dikkat çeken, dolu dizgin bir konuşması mı gerçekleşti, bizler doğrudan takipten dolayı ulaşma şerefine mi nail olduk tam karar veremedim. Medya ile doğrudan iletişimin kurulmadığı durumlarda görüşlerinizi kamuoyuna yansıtılmasını değerleyen açıklamaları kontrol etmekte fayda var. Demiral siyaseti öğreniyor diye beklerken, ifadelerinin yansıttığı acemiliği dert etmek en başta kendisine düşer.
AK Parti’nin her daim gizli bir gücü olarak varlığını sürdüren Gençlik Kolları Orhan Koç ile yeni bir döneme girdi. Öncesinde de kendini hissettirmeyen anlayışları sayesinde kamuoyunun çok görmediği ama teşkilat içinde güçlü bir yere sahiptiler. Biraz açılım ile çalışmalarını aynı kararlılıkla sürdürecekleri anlaşılıyor.
Kongrede her şey iyi hoş da İstiklal Marşı’nın okunmama eksikliğine değinmeden geçemeyeceğim… Neden okunmadığını genel kurulu düzenleyenler daha iyi bilir de, neden okunması gerektiğini siyaset ve ülkemiz geleceğimizi emanet edeceğimiz bu gençlere anlatmak istemiyorum; bununla ilgili her şeyi ‘bizzat kendilerinin, hissederek ve düşünerek yapmaları gerekir’e inanıyorum.
Hayırlı olsun…

MHP GENEL SEÇİM STARTI VERDİ
MHP, Silivri’nin en uzak noktasından; Büyükçavuşlu’dan genel seçim startını verdi. İlk seçim bürosunu burada açtı Ülkücüler. Farklı bir heyecan var MHP’de bu dönem. İnşallah seçim neticelerine yansır, yansıtabilirler. Çabalamadan zaten hiç bir şey olmaz da, toplumsal ihtiyaçları ve beklentileri, seçmenin nabzını iyi tutma gayretleri son derece başarılı. Bakalım, alacakları siyasi neticelerde bunu net şekilde görebilecek miyiz!?
İyi haftalar…

YORUM YAP