XXXXX

Işıklar, Karakaş’ı şükürsüz ilan etti

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'a cevap verdi. Işıklar, Karakaş'a cevabını Nihat Genç'in "Günahlarından güç alan iktidar” başlıklı yazısından şu alıntı üzerine kurdu:
"Ayıp değil mi? Çaresizce zavallıca ve düpedüz yalanlarla küçük düşürmek, lekelemek, küçümsemek için laf yarıştırıyorsunuz. Bu toprağın ekmeğini yiyip, suyunu içen bir insan evladına bu edepsiz kıyaslamalar yakışır mı?
Namus, ahlak, erdem, akıl, izan taşıyan her insan evladını utançtan başını yere eğdirecek kadar, vefasız, şükürsüz, saygısız, utanç verici konuşmalar yapıyorsun.”
***
Işıklar, Metin Karakaş'ı belediye çalışma ve projelerini engellemekle suçlayarak, "Silivri halkına kimin suyu taşıdığını, kimin de testiyi kırmaya çalıştığını anlatacağım” dedi. Gümüşyaka'da üniversite yeri olarak tescili için uğraş verilen alanın İBB meclisine gelmesi beklenirken son anda planlara yeşil alan olarak işlendiğini öğrendiklerini açıkladı. İmar Komisyon Başkanına durumu sorduğunda "Ak Parti Grup Başkan vekilimiz ile görüşün” yanıtını aldığını aktaran Işıklar, teknik kısımdan politik kanada yönlendirilmesinin anlamını "siyasi engel” olarak anlattı ve Metin Karakaş'ın Gümüşyaka'da alenen "Buraya üniversite yaptırmayacağım” şeklinde söylemlerde bulunduğunu ifade etti. "Gümüşyaka'daki yer üniversite değil de yeşil alan olarak çıkarsa Metin Karakaş alnında siyah bir leke ile dolaşır” diyen Işıklar, kararın düzeltilmesi durumunda özür dilemeye hazır olduğunu da beyan etti. Üniversitenin Silivri'nin ortak hayali olduğunu belirten Işıklar, "Buna engel olmaya kimsenin hakkı yok. Bunun altında kalır, ezilir” şeklinde konuştu.
"Silivri'ye kim zarar verirse bedelini ödeyecek” diyen Işıklar, İSKİ'nin kasıtlı olarak taşınmadığını, her türlü ciddiyetten uzak yeni yer arayış ve hazırlıklarının yapıldığını ifade etti.
Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş'a yönelik eleştirilerini sürdüren Işıklar, "Amacı Silivri'yi başarısız göstermek” dedi. Kavgacı bir yaklaşımı benimsemediğini belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Yapacaklarımızı söyledikçe yaptırmamak için engeller koyuyorlar önümüze. İş yaptırmama kötü niyeti İSKİ binası, Boğluca'da tamamlanamayan yıkımlar, planlar ile ortada” şeklinde konuştu.
18 yıldır aktif siyaset yaptığını belirten Işıklar, "Silivri'yi dönüştürmek istiyorum” diye hedeflerinden söz ederken, Karakaş'ın üslubunu eleştirdi. "Kimseye veremeyeceğim bir hesabım yok. Kimsenin yüzünü kızartmadım” diyen Işıklar, her zaman insanlarla bir el sıkışabilecek mesafeyi koruduğunu ifade ederken, Karakaş'ı olayları kişiselleştirmekle suçladı. Karakaş'ın kendisine yönelik, "Karakter zaafiyeti var” sözlerine göndermede bulunarak, "Karakterim var ki zafiyetinden söz edilebiliyor. Karakteri olmayanlar var bir de” şeklinde konuştu.
Gümüşyaka'da 80 dönüm üniversite yerini 1,5 yıldır İBB meclisine getiremediklerini belirten Işıklar, Mehmet Balcı'ya ait 7 dönümlük yerin 3 ay arka arkaya ele alındığını aktarırken şöyle dedi: "Karakaş çıkmış bir de soruyor "Burada rant mı var?” diye. Şükürsüz (İyiliğe iyilikle cevap vermeyen)!”
Karakaş'ın, "Belediyede telefonlar kesildi, mazot parası yok” şeklindeki açıklamalarına da değinen Işıklar, "Evet, bunlar oldu. Göreve geldiğimiz 2. gün icra için kapımıza dayandılar. Ondan sonra hiç olmadı. O noktaya gelmedik her ne kadar getirmek için uğraş versen de… Bunu söyleyerek ne elde etmek istedin? Binmek istediğin gemiyi batırıp da eline ne geçecek?” diye sordu.
Karakaş'a, "Meclis üyeliğini korumaya bak, daha fazlasını geremeyeceksin” diyen Işıklar, taş yolları söküp asfalt yaptırma sözüne de şöyle cevap verdi: "Bütün dünya taş kullanıyor. Onlar aptal da bir biz miyiz akıllı…”
***
Yaptırdığı son anket ve sonuçlarına yönelik yapılan eleştirileri de cevaplandıran Işıklar, "İlk görev yılımızda yüzde 38 sonucunu da paylaştım. Genel Merkezimiz üç ayrı firmaya aynı anda anket yaptırıyor onun sonuçları da açıklanır açıklanmaz onları da paylaşacağım. Ne kendimi ne de bir başkasını kandırarak gidecek bir yolum, varacak bir hedefim yok” dedi.
"İnsanları olmaları gerektiği gibi görüyorum. Oldukları gibi değil” diyen Işıklar, ‘karakter zafiyeti' suçlamalarını kabul etmediğini yenileyerek, "Aramızdaki fark bu. O zorlama ve tehditle, ben hoşgörüyle affederek insanlara yaklaşıyorum. Zaman bazılarının bunu hak etmediğini gösteriyor. Yine de umudumu koruyorum” şeklinde konuştu.
Karakaş'ın korumayla gezdiğini belirten Işıklar, "Karanlıklar prensi” yakıştırmasını yaparak şu çağrıyı yöneltti: "Vazgeç o korumadan. Devletin maaşlı memuru gider bir asayiş sorununu halleder. Sen halktan mı, yaşadığın, yönetmeye aday olduğun yerde kimden korunuyorsun korkup, korunuyorsun?”
Yönetim sürecinde yollarının ayrıldığı Abdullah Yıldırım ve Yılmaz Kandemir ile ilgili soruya cevap veren Işıklar, "Onlara kırgın değilim. Severim de. Abdullah Yıldırım'ın belediye başkanı seçilmemdeki katkısını inkar edemem” dedi.
Karakaş ile ilgili bir soruya da Işıklar'ın yanıtı şöyle oldu: "O işler öyle kolay değil çık karşıma aday ol kaç oy alacağını görelim. Benimle yarışma, geçme şansın yok. Kendinle yarış gelişme sağlarsın.”
Psikolojisi ile ilgili Karakaş'ın değerlendirmelerinin sorulması üzerine Işıklar, "Bir belediye başkanına bunları söylemek için söyleyenin böyle bir sorunu olması gerekir” diyerek, bir bakıma kendisine yöneltilen suçlamaları iade etti.
Yönetim zafiyeti ile ilgili eleştirileri kabul etmediğini ifade eden Işıklar, "Ben buna olgunluk, çok seslilik, farklı fikirleri içine sindirme diyorum. Bakış açısı farkı” karşılığını verdi.
Karakaş ile ilgili son sözleri, "Silivri ona cezasını verecek. Vermiş de zaten bir de ben vurmayayım” şeklinde olurken, adaylık ve aday adaylığı ile ilgili halka mesajı "Yaptığım işleri tamamlamak isterim. İdeal süre bana göre 10 yıl” dedi.

***
Bu ‘kavga' bitmez tabi, dava Silivri'yi yönetme ve umarım hizmet etme davasıdır... Işıklar, Karakaş'ın son açıklamalarından epey etkilendiğini ortaya koyarken, söylenen hiçbir sözün altında kalmadığını, kalamayacağını da ispat etti. Gerisi mi... ‘Savaş' devam eder, galibi halk belirleyecek, kazanan Silivri olsun!

YORUM YAP