Sevginar Sali

İlk taslak bugün İl’de...

Salı günü bekleniyordu, aslında yetişmeyeceği ayan beyan ortadaydı; nitekim Rıfat Kutlu, yönetim listesinin ilk taslağını bugün İl Başkanlığına sunuyor. Ketum bildiğiniz tüm siyasetçilerimizi unutun ve Rıfat Kutlu ile tanışın. 15 gündür yönetimi oluşturmak için onlarca değerlendirme yaptı dışarı bir gram bilgi sızdırmadı. Bu iyi bir şey mi? Valla Silivri siyasetinin bir numarasına bakıyorum alıp verdiği nefesin süresini bile biliyoruz. Zaten Özcan Işıklar’a bir şey sor o mevzunun gelmişini, geçmişini anlatsın size… Onunla da yetinmez araya bin bir konuyu daha sıkıştırır, ne sorduğunuzu unutur, neden sorduğunuza hayıflanırken bulursunuz kendinizi.
Kutlu, anladığım kadarıyla kimseye "Seni yönetimime alıyorum” demedi. Taliplilerin çok olduğunu tahmin edersiniz. Hepsi de asil görev beklentisi içindedir zaten. En önemli sorun da burada kendini hissettirir genelde "Başkan beni yedeklere layık gördü” alınganlığı, karar verme mekanizmasının başına geçtiğine sevinemeden, pişmanlıklara sürükler insanı…
Eskiler, yeniler, fişlenenler, mimlenenler… Herkese olduğu gibi her durumda da bir kulp bulunur istenirse. Kutlu büyük bir iddia ve sürprizlerle çıkmayacak karşımıza anlaşılan. Önce kontrolü sağlaması gerekiyor, sonra hızlanır, büyük işlere kalkışma vakti gelir. Ama şu bir gerçek kat etmesi gereken ciddi mesafeler ve aşması lazım gelen ciddi güçlükler var karşısında. Telaşsız, soğukkanlı hallerini anlıyorum da parti tabanında kaynayan cadı kazanının fokurtu sesleri duyulmayacak gibi değil. AK Parti’nin her vazgeçişi, Silivri koşullarında büyük ölçüde CHP ve küçük çapta MHP için kazanç. HDP ile özellikle Kürt kökenli seçmen nazarında çok fazla mücadele şansı zaten kalmadı gibi duruyor.

DOMATES FESTİVALİ VE TARIM FUARI GÜNLERİ
Silivri Belediyesinin düzenlediği Tarım Fuarı bu yıl 3. kez üreticileri ve tarım sektörünün çeşitli firmalarını bir araya getiriyor. Silivri’de yaşayan çiftçiler ve üreticiler hafta sonu Trakya bölgesinin en kapsamlı Tarım Fuarı olmayı başarmış olan Silivri Tarım Fuarı’nda 70 firma ilgilileri ile bir araya gelecek. Tarihi Mimar Sinan Köprüsü yanında 28-29-30 Ağustos’ta yapılacak Silivri Tarım Fuarı İstanbul ilinin de tek tarım fuarı olma özelliğini taşıyor. Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi, Silivri Belediyesi Silkent A.Ş. Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Silivri Tarım Kredi Kooperatifi, Silivri Ziraat Odası, Silivri Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği, Trakya Birlik (Yağlı Tohumlar), Silivri Köyleri Süs Bitkileri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ve Silivri Bal Üreticileri Birliğinin de katılımıyla gerçekleşecek Tarım Fuarı’nda, ilçe genelinde üretilen tüm tarım ürünleri sergilenecek.Değirmenköy Domates Festivali de 29 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’da üreticiye saygı çerçevesinde domates yarışması düzenlenerek en iyi üreticilere altın hediye edilmesi çerçevesinde gerçekleştirilecek.

MUTLULUKLAR
Dün akşam kına gecesi gerçekleştirilen AK Parti Eski İlçe Başkanı Dilek Demiral yarın, 29 Ağustos 2015 tarihinde Küçükçekmece Nikah Sarayı Lale Salonu’nda Samet Öney ile ömür boyu mutluluk için evet diyecek. Demiral’ın nikahını İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın kıyması bekleniyor. Şimdiden hayırlı olsun...

YORUM YAP