Sevginar Sali

Kongre heyecanına erken seçim rötarı...

Malumun ilanı mı demek lazım buna bilmiyorum?! 8 Haziran günü daha erken seçim olacağı %90 belli olmuşken, CHP kongre sürecini devam ettirdi. Delege seçimlerinin ortasında erteleme ve devam arasında gelgitlerin ardından; erken seçim rötarı karar şeklinde ilan edildi.

CHP'nin ilçe kongreleri erken seçim sonrasına ertelendi. Delegelerin belirlenme sürecinde artan parti içi muhalefet tansiyonu da düşür bu arada. MYK’nin aldığı karar doğrultusunda CHP'nin ilçe kongreleri erken seçim sonrası Kasım ayında yapılacak. Erken seçim tarihinin belli olması üzerine toplanan CHP MYK, parti örgütünün enerjisini seçim faaliyetlerine harcayabilmesi için bu kararı aldı.
İlçe kongreleri 6 Kasım tarihinden itibaren başlayacak.

***
Eylül ve Kısam erken seçimin gölgesinde geçecek anlaşılan da sonucu bilmek mi, bilmemek mi daha iyi kestirmek zor. 7 Haziran’dan daha büyük ve kötü bir belirsizlikle karşı karşıyayız. 7 Haziran’dan sonra erken seçim kaçışı vardı 1 Kasım’dan sonra bu ihtimal de olmaz artık. Daha mı iyi, daha mı kötü yansır bu durum vaziyete bilinmez. Siyasetçilerin iktidar hırsından taviz vereceği yok.
Bize neye mal olduğunu Türkiye’de yaşarken çok fark edemiyoruz. Bir örnek vereyim; geçen yıl Bulgaristan’a gittiğinizde 100 TL verdiğinizde size 97-98 Leva veriyorlardı. Bu yıl 100 TL’nize 56-57 Leva alıyorsunuz… Yani ekonomisi çökmüş denilen Bulgaristan’ın levası bile bizim Türk Lirasından neredeyse iki kat daha değerli… Bulgaristan’da değişen ve gelişen bir şey yok; ama Türkiye’de işler sarpa sarmış vaziyette farkına varsak iyi olur. Hükümet veya devlet yetkililerinin kurtarma planından ziyade herkesin kendi bireysel çözüm yolunu geliştirmesi gerektiği aşikâr.

OLUR, TABİ NİYE OLMASIN…
Geçtiğimiz gün Şafak Yalçınkaya ile uzun bir telefon görüşmesi yaptık. Ana gündem maddesi Selimpaşa CHP delege seçimiydi… Konuşmamızın başı pek iyi değildi de sonunda vardığımız sonuç ikimiz açısından da kabul edilebilir ve memnuniyet verici olarak nitelendirilebilir sanıyorum.
Arzu ve Şafak Yalçınkaya’yı Belediye Başkan Vekili Devrim Uzun’u ziyarette ve ekibe eklenen siyasi Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu’nu görünce kulaklarımın çınlatıldığını tahmin ettim… Sehpanın üzerindeki Hürhaber’in çağırışım etkisini inkâr edemem tabi…
CHP’ni Selimpaşa’da çok işi var ve ulaşılması gereken bir siyasi birincilik hedefi tabi… Onun için "Biz büyük bir ekibiz, Silivri için, CHP için elele - omuz omuza… Silivri'de yaşamak güzeldir” diyerek niyetlerini ortaya koyan arkadaşlara başarılar diliyorum.

YORUM YAP