Renginar Sali

İlçe MEM’in“bel kemiği”

2012-2013 Eğitim öğretim dönemi ve 4+4+4 yeni eğitim sistemine ilişkin konulara değinmek yerine bu yazımı, uzun zamandır yer vermeyi düşündüğüm, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Kaya'ya ithaf etmek istiyorum.
8 yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yaparak eski dönem Milli Eğitim Müdürleri Ferşat Ayar, Halis İşler'den sonra İkram Kayapınar döneminde de görevini başarıyla sürdüren Yılmaz Kaya'yı müdürlük personeli "acil hat” olarak değerlendiriyor.
İlçemiz eğitim camiasının görüşlerine ve bizzat kendi gözlemlerime dayanarak söylemeliyim ki Kaya, işinde çok çok iyi.
Mutlaka aranızdan birileri çıkıp "Memur sonuçta, işini iyi yapmalı. Kurumuna ve buraya başvuran vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmeli” diyebilir.
Ne memurlar bilir ve görürüz ki, bilgisayarda oyun oynayıp, vatandaşın işini istediği gibi salladığı, keyfine göre davrandığı, mesai saatinin bitişini beklediği… v.s bu örnekleri çoğaltabiliriz.
Aklıma gelmişken bir örneği daha araya sıkıştırıvereyim, Ak Parti'nin yerel iktidar dönemindeydi sanırım, Evlendirme Müdürlüğü'ne uğramıştım. Toplu nikahların yapıldığı dönemdi.
Bayan memur, "Üfff yaa, bir aylık işi iki günde yaptırıyorlar…” dedi. Yorumu size bırakıyorum.
Neyse konumuzdan uzaklaşmayalım. Yılmaz Kaya, işinde çok iyidir dedik. Bilmesi gereken her şeyi bilir ve yapar. "Bilmeli ve yapmalı” diyenlerinizi duyar gibi oldum.
Maalesef her devlet kurumumuzda her memurumuz yapacağı veya yapması gereken işini bilmiyor. Aynı birimde çalışan yan masadaki bilse, diğeri bilmez.
Eğitim camiasından Yılmaz Kaya'yı sevmeyenlerin de olduğunu biliyorum. Kaya, kimseyi kayırmıyor, ortam adamı değil, bakış açısı objektif. Kim olursa olsun, doğruya doğru der ve onu uygular. Kanunda yazan neyse onu aynen uygular. Durum böyle olunca işlerine gelmeyenler doğal olarak sevmeyebilir.
Özel Kalem, Basın Ve Halkla İlişkiler, Hayat Boyu Öğrenme, Eğitim Denetmenleri, Ortaöğretim, Özel Öğretim Kurumları, Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri, İnşaat Ve Emlak, Hukuk Ve Mevzuat, Mesleki Ve Teknik Eğitim, Yenilik Ve Eğitim Teknolojileri Bölümlerinden sorumlu olan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Kaya, görevinin 8. Yılını doldurması dolayısıyla zorunlu rotasyona tabi.
Yeni Eğitim Sistemi 4+4+4'ün yarattığı yoğunluk sebebiyle rotasyon son günlerde ertelense bile huzursuzluk yaratmakta. Umarım rotasyon bir yıl daha ertelenir, biz de Kaya'ın tecrübelerinden ve yardımlarından faydalanmaya devam ederiz.
Duruşuna, saygısına, işine gösterdiği titizlik ve öneme hayran kaldığım Yılmaz Kaya'ya patronumla arasının açıldığı, kendi müdürünün de benimle arasının iyi olmadığı dönemlerde bile göstermiş olduğu ilgi, alaka ve yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.
Bu arada kendisinin siyasete de sıcak baktığını biliyorum. Hakkında hayırlısını diliyorum.
"Nereden çıktı bu yazı?” sorusuna da yanıt vereyim... Genelde her şeyin kıymetini kaybettikten sonraya anlamaya alışmışız. İnsanların arkasından konuşmaya, işimiz olduğu, olacağı için övme yazılarından biri değil bu...
Henüz kaybetmeden, gidecek olsa da bir çabanın ödüllendirilmesi sayılmasa da teşekkürü olsun!

YORUM YAP