XXXXX

İktidarın, Kongre Bütünlemesi Ataç

 Erdoğan Ataç'ın adaylığı, akıllı bir noktada ve zamanda çekilen el freni. Değirmenci karşıtlarının iki ayda organize edemediği karşı atak yumurta kapıya dayanınca bir haftada organize edilebiliyormuş demek ki!
Ataç'ın varlığı, görev almayı kabulü CHP için kuşkusuz ki moral, ihtiyaç duyulan zamanda önemli bir şans.
Adaylık açıklamasındaki kalabalıkları kıyaslamaya bile gerek yok! Değirmenci, 'şova gerek yok' dese de bu durumun kendisi için giderek ne kadar zorlaştığını ilçe başkanından ziyade bir kanaat önderi olması gerektiğini belirttiğim yazıda anlatmaya çalıştım. Kimler ikna oldu bilmiyorum ama aralarında Değirmenci'nin olmadığını gördük, ki birkaç gün sonra niyetini açıkça ortaya koydu.
İlçe Başkanlığı'na aday olurken yerel seçimlerde her taraftan CHP Silivri'nin başkan adayının kendisi olacağını bağıran yayın organlarının oluşturduğu rüzgarın esmediğini hepimiz biliyoruz. Bunun sonuçlarının da farkındayız. Bu kez karşısında başkan yardımcısı ve geniş bir kesimin ilçe başkanlığını içine sindiremediği kişi yok. Birincisi Silivri'nin seçilmiş belediye başkanı diğeri de başkan yardımcısı her ne kadar halen tepki toplama konusunda hızından ve becerisinden bir şey kaybetmese de.
Ve de Yavuz Çengel ve de Yılmaz Kandemir ve de mevcut yönetim ile onların belirlediği delegeler. Diğer tarafta Değirmenci'nin yerel seçimlerde aday olamadıktan sonra ortak bir şeyi kalmadığını düşündüğü anda azat ettiği destekçileri!
CHP keskin bir viraja girdi… Erdoğan Ataç'ın tecrübesi ve becerisi kadar arkasına aldığı desteğin de belirleyici olduğu süreçte, bu kesim için başarı şansının yüksek olduğunu hissettirdi.
Ataç'ın adaylığına destek vermek için hazır bulunanlar, Değirmenci'nin karşısında bir anlamda. Böyle bir durumda seçilse bile yaşanacaklar kimsenin tercihi olamaz. Değil Değirmenci, hiç kimse bu tabloyu kolay kolay sindiremez!
Son karar delegelerin! Ama oraya gelene kadar kamuoyu desteği ile onların oyunu almak için her halde adaylar arasında rekabete şahitlik edeceğiz önümüzdeki günlerde. Zor, sabır gerektiren bir süreç var.

AKP RİSUS'A MUHALEFETE UYANDI
Eee biraz geç, epey de güç olduğu anlaşılsa da dünün Risus'u bugünün Silivri Beach'ına muhalefete uyandı AKP. Zorlamayla yazılan bu açıklama AKP'ye de dokunduğundan epey havada kalmış. Siyasi çekişmelerin kısrak döngüsünden kurtuluş bu işletme için pek mümkün görünmüyor. Atların tepiştiği bir alanda inadına yeşerme çabası! Başarmak mümkün mü!? Bekleyip göreceğiz…

ESNAFIN BAŞKAN ADAYLARI
DA ÇALIŞIYOR
Necati Özkök, belde ve köylerde ekibiyle birlikte çalışmalarını yoğunlaştırırken, Muammer Eren, alt yapı hazırlıklarını sürdürürken, yılbaşından sonra sahaya inmeyi planlıyor.  6 Mart  2010'da yapılacağı açıklanan seçimlerde üç aday kozlarını paylaşacak anlaşılan.
Silivri'nin sürekli yarış hali sürüyor.

YORUM YAP