Sevginar Sali

Hizmet beklentilerinin muhatabı...

İBB'nin Mart ayı oturumunda söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, gazetemiz köşe yazarlarından Şahin Dirik'in geçtiğimiz günler kaleme aldığı yazısına atıfta bulunarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Büyükçekmece-Gümüşyaka Metrosu seçim vaadine dikkat çekti.
Şahin'in köşe yazısından bununla ilgili bölümü okuyan Başkan Bey, “Büyükçekmece-Gümüşyaka Metrosu! Proje aynen şu ifadelerle özetlenmiş “Ana gövdesini raylı sistemlerin oluşturduğu, karayolu sistemlerinin yüksek kapasiteli raylı sistem hatlarını beslediği, böylece farklı toplu taşıma koridorlarında talepler ile uyumlu kapasiteler kullanılarak sefer aralıklarının ve duraklarda/istasyonlarda beklemelerin azaltıldığı bir toplu taşıma sistemi oluşturulacak. Duraklarımız: Selimpaşa, Silivri Merkez, Uyumkent, Gümüşyaka…
… ne var ki İmamoğlu seçildiği günden beri proje ile ilgili ağzına tek bir cümle dahi almadı. Geçtiğimiz günlerde İBB'nin yürütmekte olduğu entegre ulaşım projelerinin detaylarını paylaştığı “Raylı Sistemlerde Büyük Hamle” toplantısının canlı yayınını bir umutla takip ettim. Evet, toplantıda İstanbul'un çok ihtiyacı olan pek çok raylı sistemli ulaşım projesi tanıtıldı, İmamoğlu görev süresi dolana kadar hayata geçirmeyi hedeflediği tüm raylı sistem projelerinden tek tek bahsetti ama maalesef Silivri'nin S'si dahi ağızlara alınmadı. “Büyükçekmece-Gümüşyaka Metrosu” projesi resmen unutulup gitti. Bu durum beni üzüyor…” şeklinde Meclis Kürsüsünden geçmiş dönem CHP Gençlik Kolları üyesi Dirik'in düşüncelerini paylaştı.
Yazının devamında Şahin Dirik, İmamoğlu ile Işıklar'ın ortak seçim vaadi konusunda bir bakıma Volkan Yılmaz'ı göreve davet ediyor…
CHP'nin seçim vaatleri konusunda MHP'li Başkan'a yönelen beklentinin sebebini baştakiler sorgulasın, Yılmaz da “Silivri'nin umudu” olma konusunda kat etti mesafeyi iyice değerlendirerek omuzlarına aldığı yükün ağırlığı ile zorlu hizmet yolculuğuna daha kararlı şekilde devam etsin.

***
Yılmaz'ın ve İBB'nin Mart ayı birinci oturumundaki Silivri gündemine İYİ Parti de dahil oldu. Şöyle ki; İYİ'lerin “Silivri eski sanayi E-5 üzerinde bulunan üst geçidin hali ortada, deprem, kentsel dönüşümün konuşulduğu Silivri'mizde eski binalar kadar tehlikeli olan üst geçitlerinde yenilenmesi gerekmektedir” çağrısını dile getiren Yılmaz, İBB yetkisindeki üst geçidi, afet durumunda E-5'ın trafiğe kapanması tehlikesi açısından önem arz ettiğini belirterek, ilçe belediyesi olarak yenilemeye hazır olduklarını ifade etti. İYİ Parti'nin ittifak ortağından talep etmeye yetinmeyerek, yetki alanı dışındaki Silivri Belediye Başkanını da dahil yettiği hizmet beklentisi ilk muhatabını böylece buldu.

***
Yetki ve sorumluluk alanları dışındaki hizmet beklentilerinin önüne set koymak yerine size erişmesindeki yolları genişletirseniz ve o mecradan gelenleri bir de memnun ederseniz iktidarınız sadece anlam değil değer de kazanır.

YORUM YAP