HASGAL ikinci doneme yeni e-Twinning projesiyle başladı

HASGAL ikinci doneme yeni e-Twinning projesiyle başladı

9.03.2021 11:09:03

Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencileri, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemine yeni e-Twinning projeleriyle başladı.

Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencileri, "The Scream of World children " isimli uluslararası yeni bir e-Twinning projesine başladı. 19 öğrencinin aktif katılım sağladığı projeye İngilizce öğretmeni Aydan Akın rehberlik ediyor.

Proje temelde bir e-Twinning projesi olmasının yanında, işlediği konular sebebiyle UNESCO ASP net ağı proje konularına da değiniyor. Proje genelde dünya üzerindeki çocukların problemlerine dikkat çektiği gibi, bu problemleri yaşayan çocuklara nasıl yardım edilebileceği konusu da işliyor. Kodlama, tasarım, problem çözme, yaratıcı düşünme, empati kurma gibi 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesini hedefleyen projede öğrenciler, kendilerini portal üzerinden tanıttı, logo ve afiş tasarımı, word art çalışması yaptı, videolar hazırladı. Bunun yanı sıra medya okuryazarlığı ve dezenformasyon konusunun da işleneceği projede liseliler haber tarama, kaynak belirtme konularında da kendilerini geliştirecekler. Haberlerden edindikleri bilgileri yaratıcılıklarıyla yoğurarak yepyeni bir karakter oluşturacaklar ve bu karakterin sorunlarına çözüm bulmaya çalışacaklar. Kodlama becerilerinin gelişeceği animasyon hazırlayarak karakterlerine sihirli bir dokunuşla yardımcı olacaklar. Projede 4 yabancı ortak da bulunuyor.

YORUM YAP