Şahin Dirik

Her şey çok güzel oldu

İstanbul'un seçim maratonu nihayet bitti. Hem de oldukça coşkulu bir şekilde, Ekrem İmamoğlu'nun %54'lük ezici galibiyetiyle bitti. Hak yerini buldu, her şey çok güzel oldu. Bu sonucun elbette Silivri'ye de etkileri olacak ve bu etkileri de zamanla hepimiz göreceğiz. Silivri %62'ye dayanmış bir oranla tüm mahallerinde fire vermeden İmamoğlu demiş. İmamoğlu gibi vefasıyla bilinen bir isim de şimdi yapacağı güzel hizmetlerle yüzümüzü güldürecektir elbet. 31 Mart ve 23 Haziran üzerine bazı ufak notlar düşmek gerekirse bunları birkaç madde halinde özetleyebilirim.
• Kürt oyları fena halde kıymete bindi. Kürtler AKP'ye oy verince vatansever oluyor da CHP'ye oy verince terörist, PKK'lı mı oluyor? Kendinize gelin bence. Bu ülkedeki milyonlarca Kürt vatandaşımıza kimse peşin hükümlü davranarak terörist yaftası yapıştıramaz!
• Sayın İmamoğlu bu yarışta Binali Yıldırım'ın yanı sıra pek çok başka şahısla da muhatap olup mücadele etmek zorunda kaldı. Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu, Ali İhsan Yavuz, Esenler Belediye Başkanı, Ordu Valisi, İstanbul Valisi, Bakanlar, AKP'li bürokratlar, sosyal medya trolleri vesaire, vesaire derken bu mücadele etmek zorunda kaldığı insan topluluğu arasına son anda terörist lideri Abdullah Öcalan'da katıldı. Ancak kendisi hepsinin hakkından gelmeyi başarabildi.
• “Tüm dünya HDP'nin MHP'den daha vatansever olduğunu gördü” şeklinde yorumlar yapıldı. Ben burada bu yorumu “Kimileri tüm dünya HDP'nin MHP liderinden daha vatansever olduğunu gördü” şeklinde değiştirmek istiyorum. Hepimiz biliyoruz ki HDP AKP'yi bitirmek için Apo'ya hayır diyebildi. Peki, Bahçeli diyebildi mi? Peki Bahçeli MHP tabanını konsolide edebildi mi? Hiç mi hiç edemedi. Sonuçları inceleyince ister istemez İstanbullu MHP seçmeninin %70'e yakın bir kısmının İmamoğlu'na oy verdiğini düşünüyorum.
• Hala “FETÖ kazandı” diyenler, hala “PKK-HDP kazandı” diyenler, devletin her türlü imkânını kendi yararına kullananlar, açık açık yalan söyleyenler, “Bunlar dinsiz” diyenler, Mustafa Kemal Atatürk'ün tablosunu duvardan indirenler, belediyelere çöken parazit çeteler, “Bira içenler kazandı sevinin” diyenler, kendi imanından şüphesi olduğu için ulu orta namaz kılma ihtiyacı hissedenler neredeyse 800.000'e ulaşmış farkı göremeyenlerdir…“Oylarımız çalındı” diyenlerin, daha ağır bir sonuçla karşılaştığını göremeyenlerdir ve göremeyenler her zaman kaybeder. Tarih, körlerin mağlubiyetiyle doludur.
• Silivri'ye dönecek olursak, CHP 31 Mart'ta Silivri de halkın ve partinin istediği adayı öne çıkarsaydı tulum oy çıkarırdı demek oluyor bu sonuçlar.
31 Mart seçimlerinde parti meclisinden iki kez ret yiyen, halk anketlerin de istenmeyen ama ısrarla koltuğa yapışan Özcan Işıklar ve ona inat yapıp seçime girerek oyları bölen Selami Değirmenci tarihte Silivri de sizi affetmeyecek. 31 Mart'ta Bora Balcıoğlu'nun hakkı yendi! Resmen ikinizde Silivri CHP'nin kalesi ceketimizi koysak alırız dediniz. Halkta ceketini de alır gidersin dedi ikinize de! Burada ikinizin toplamı bir Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oyu alamadı. Bu da size yeter. Artık CHP Silivri'de bu iki ismi ve destekçilerini yakasından silkip yoluna bakmalı!
Bu da kendi haliyle gerçekleşecek gibi görünmüyor. Bu yüzden genel merkezin en kısa zamanda devreye girmesi şart.

YORUM YAP