Sanatın Bebeğe Dönüşmüş Hali sergilendi

Sanatın Bebeğe Dönüşmüş Hali sergilendi

26.06.2019 10:04:02

Silivri'de yetişen değerlerimizden Art Doll Bebek Sanatçısı Sinem Temiz Elmas'ın ‘Sanatın Bebeğe Dönüşmüş Hali' adlı sergisinin açılış töreni, önceki gün protokol üyeleri ve kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla yapıldı.

Dünyanın birçok ülkesinde sanat olarak kabul edilerek bu alanda yaptığı “Sanat Bebekleri” çalışmaları ile uluslararası sergi ve yarışmalarda Türkiye'yi temsil eden Sinem Elmas Temiz, "Sanatın Bebeğe Dönüşmüş Hali" adlı sergi ile eserlerini 25 Haziran Salı günü, 14.00'da, Silivri Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sundu. Silivri Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen sergi açılışına MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Temiz ailesi, yakınları ve sanatseverler katılım gösterdi.

TEMİZ: BU PROJE 2,5 SENELİK BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ
Açılışı yapılan Sanatın Bebeğe Dönüşmüş Hali sergisi hakkında bilgi veren Sinem Elmas Temiz, “Bu sergide iki çeşit bebek var; tekstil malzemelerinden ve kilden oluşan… Tekstil malzemelerinden oluşan bebek ortalama bir haftada ortaya çıkıyor, kilden yapılan bebeğin ise yapımı bir ayı buluyor. Bebeklerim yapımı ve tasarımı tamamen bana ait. Yapım tekniğini internetin bizlere sunduğu nimetlerinden faydalanarak öğrendim ve geliştirdim diyebilirim. Bebek çalışmalarımla dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin sergilendiği 2018 Prag Uluslararası Sanat Bebekleri Sergisi'nde (Prague İnternational ArtDoll Exhibition) yer aldım. Silivri'de ilk sergim oldu. Talep olursa devamını getirmek isterim. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte hareket ederek sanatın yaygınlaştırılmasını hedefliyorum. Özellikle dünyaca ünlü sanatçıları ülkemize çekmek benim hedeflerim arasında… Türkiye'ye değer yaratma arayışları içerisindeyim. Bu proje 2,5 senelik bir çalışmanın ürünü. Tüm Silivrilileri bekliyorum” diye konuştu.

Açılış, protokol üyeleri ve davetliler tarafından kurdele kesilmesinin ardından sergi alanının gezilmesi ile son buldu.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP