XXXXX

Hasret sona erdi


CHP Bölge Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mevlüt Aslanoğlu dün Silivri’ye geldi. Uzun süredir bölgeden uzak kalışları üzerine yoğunlaşan yorumlardan haberdarlar mı bilinmez ama her durumda gelişlerinin isabet olduğunu söylemek mümkün. Sanayi sitelerinde yoğunlaşan ziyaretin yankılarını önümüzdeki günler gösterecek.
Sosyal paylaşım ağında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yer verdiği bir kare… Sanayi sitesi esnaflarından olan Şenoğlu Türkyılmaz. Tabi bu görüntüde daha etkin olan konumu Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı… Ve CHP’nin 2014 ile ilgili en ciddi umut bağladığı herkesçe bilinen gizli işbirliği… CHP kanadının bu avantajını bilen AK Parti de aldığım duyumlara göre farklı ataklar geliştirme hazırlığı içerisinde; MHP tabanı ile ilgili tabi…

SARIGÜL VE CHP ANLAŞMASI TAMAM MI?
Pazartesi günü itibariyle Mustafa Sarıgül’ün aday adaylığı dosyasını CHP’ye teslim ettiği duyumları yoğunlaştı yeniden siyaset kulislerinde. Bu konu daha ne kadar yorum kaldırır bilinmez ama Silivri’de de sürecin yakın takipçileri aşikar. ‘Ummadığın taş baş yarar’ ve ‘Güvendiğin dağlara kar yağdı’ gibi deyimlerimizi atalarımız neden icat etti? Boşuna değil kuşkusuz… Bu deyimlerin günümüze kadar gelmesinin de defalarca tecrübeyle sabit örnekleri oldu buna da kimsenin bir itirazı olmaz sanıyorum.
Ah bu siyaset insanda akıl bırakmıyor hele ki seçimler üstü… Allah hepimizin yardımcısı olsun…

CHP’si, MHP’si (gerçi onların adaylarının sesi soluğu bile çıkmıyor daha ama), AK Partisi aday adaylık süreci ile birlikte adaylıkların şakası yok… Bunun farkında olmayanlar yok mu? Var ama bu da bilinmeyen bir şey değil şahsi bir tercih. Dolayısıyla yarın öbür gün beklentileri karşılanmayanların daha soğukkanlı olması beklenir elbet. Beklenir de ne kadar gerçekleşir göreceğiz.

ORGANİZASYON MÜKEMMEL
Temel, arkadaşıyla yolda giderken elindeki çakısıyla parmağını kesti.
Biraz ötede sağlık ocağı vardı. Temel:
-Ben şurada pansuman yaptırayım, dedi. İçeri girince karşısına iki kapı çıktı.
Birinde -Hastalıklar-, ötekinde-Yaralar- yazılı idi
-Yaralar- kapısından girdi.
Yine önünde iki kapı vardı. Birinde -Et-, ötekinde -Kemik- yazıyordu.
-Et- kapısından girdi. Yine iki kapı çıktı karşısına.
Birinde -Önemli-, ötekinde -Önemsiz- yazıları vardı.
-Önemsiz- kapısından girince kendini sokakta buldu.
Arkadaşı sordu:
-Nasıl iyi baktılar mı?
-Hayır; ama organizasyon müthiş.

YORUM YAP