Sevginar Sali

Filmleri başa mı sarıyoruz!?

İlkbahardan sonra sonbaharı da camdan izlemeye ramak kaldı galiba… Salgın belasından bir türlü yakamızı kurtaramazken, depremler, patlamalar, ekonominin durumuna hiç girmeyelim… Ekonomistler bile yalınayak, ağızları bir karış açık izliyor olup biteni…
Aylar sonra yine sokağa çıkma yasaklarını tartışıyor, tedbirsizlik ve kurallara uymama konusunda kendi skorlarımızı aşıyoruz.
Kırk yılda bir şeyi başkalarından daha iyi başardık derken onu da bozmaya yeminli gibi gidiyoruz salgının üzerine üzerine…
Korkarak yaşamak kaderimiz oldu sanıyorum… Dünyayı kocaman ve korkunç bir ‘korku imparatorluğuna' çevirmeyi hedef seçenler başarıya koşuyor.
Keşke geçmişle ve kendi kendimizle bu kadar savaşacağımıza geleceğe daha hazırlıklı, tehditlere yönelik daha güçlü olmayı adet edinseymişiz.
İstanbul geneli ile kıyaslandığında ‘güvenli bölge' olarak gördüğümüz Silivri de uğradığı hafta sonu istilaları sayesinde eşit tehlike eşiğine yükseldi. Rahatlığımız ve direncimizin düşmesi de etkili olmuştur tabi...
Henüz geçmiş olsun diyemiyorum uğradığımız rahatsızlık sebebiyle acil şifalar!
Aynı şeyleri ve daha kötüsünü yaşamamak için sadece sokak başlarında bekleyen ve maske denetimi yapan polislere bırakmayalım işi… Her işletme, her insan kendi güvenlik tedbirlerini ve bu hususta sıkı yönetimini ilan etsin lütfen!
Bağışıklığınızı güçlendirmeyi, sporunuzu, düzenli uykuyu ihmal etmeyin, ruhunuzu da ara ara besleyin olur mu?
***
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e ‘evine dön' çağrısını es geçtiğimiz için sitem eden dostlarımız oldu… Onlar Başkan bey ve MHP İlçe Başkanının konuyla ilgili düşüncesini merak ediyorlar. Devlet Bahçeli ne dediyse o'dur… Bunun için sorma ihtiyacı bile hissetmem.
Kendi görüşümü de söyleyeyim… Herkes olduğu yerde kalsın! Çünkü hiç kimse ‘evini rahattan' terk etmez. Hele bir kadın 20 yıl emek verdiği ‘yuvayı' arkasına bakmadan bırakıp gitmez. Haksızlığın en büyüğüne uğramasa boyundan büyük işlere hiç kalkışmaz. Haklı olmasa bu kadar güçlenmez. Devlet Baba haksızlık ettiğini bilmese o lafları etmez!
Velhasıl artık bu noktadan sonra herkes kendi ‘evine' çekidüzen versin; en iyisi bu! Macun bir kez tüpten çıktıktan sonra geri girmez!
“Koalisyonlardan kurtulmak için” kurulan sistemde değil tek başına en az iki partiyi daha yanına almadan kimse seçimin ‘s'sini telaffuz edemez duruma geldik; gözünüz aydın, hayırlı uğurlu olsun…

YORUM YAP