XXXXX

Eksen kaymasının ayak sesleri mi!?

Geçtiğimiz günler AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş ile siyasi çalışmaları ve Silivri gündemine ilişkin geniş çaplı bir değerlendirme yapma fırsatı bulduk. Konuştuklarımız ağırlıkta sohbet havasında geçtiği için bugüne kadar çok değinmedim. Bunu gerektirecek gelişmeler de yoktu gündemde doğrusu.
Dün AK Parti İlçe Merkezinden gelen bültene kadar… Silivri’de her ne kadar doğrudan kendini hissettirmeyi tercih etmese de pek çok konuda dengeleri sağlayan, belirleyen bir konumu olduğunu bildiğim Yusuf Sarıbekir’in AK Parti’ye gerçekleştirdiği ziyareti çok anlamlı buldum doğrusu.
Buluşmanın belli bir gündemi olup olmadığını sordum, tamamen nezaket ziyareti olduğu söylendi. 20 yıldır Silivri’de gündemi takip ediyorum Yusuf Bey’in daha bugüne kadar hiçbir parti ilçe merkezini ziyaret edip, ilçe başkanını tebrik ettiğine şahit olmadım.
Karakaş ile haftalar önce yaptığımız görüşmede "Önümüzdeki günlerde Silivri’de bir eksen kayması olacak” dedi. Bunu yaptığı görüşmeler, insanlardan aldığı tepkilere dayandırdı.
Bu insanlardan biri miydi Yusuf Sarıbekir bilmiyorum. Sormadım da…
Ama Karakaş’ın öngörüleri dışında yaşananlar bile başlı başına enteresan ve daha önce şahit olmadığımız şeyler…
Sarıbekir bu nezaket ziyaretini yaparken ne düşündü bilmiyorum ama kamuoyu açısından çok önemli soru işaretlerine yol açtığını, Karakaş üzerinde derin bir etki yarattığını önceden öngördüğünü tahmin ediyorum.
Seçimlere sayılı aylar kalmışken, ‘AK Parti’nin en güçlü aday adayına Sarıbekir’den jestin alası’ olarak bu ziyaretin algılanması önünde hiçbir engel yok. Başka bir amaç doğrultusunda buluşmanın değerlendirmesi de ancak ayrıntı olur.
***
Karakaş ile Sarıbekir’in buluşmasında bir süre önce AK Parti ve CHP kulislerine "Bize Islah Organize Sanayi Bölgesini verin size Silivri’yi verelim” sözlerinin mimarı olarak düşen SİAD Başkanı Kadir Baran da hazır bulundu. "Bizden (dernekten) kimse söylemez, AK Parti’den birileri bu sözleri sarf ettiğimi İlhan Uygun’a aktarmıştır” avı sonuçsuz kaldı anlaşılan. Ama en azından gerçekler gün yüzüne çıktı…
İnsan her durumda sarf ettiği sözlerin arkasında durmasını bilmeli, değişik ortamlarda aynı konuda farklı konuşmak bir işe yaramaz…
Yapamayacağınız şeyleri söylemek de yarar sağlamaktan ziyade, kaybetmenize sebep olur… Güven, insanların size olan inancı gibi çok kıymetli şeyler yitirirsiniz...

YORUM YAP