Sevginar Sali

Değirmenciye Sözde Değil Özde Destek

DEĞİRMENCİ’YE SÖZDE DEĞİL ÖZDE DESTEK
Ne sancılı yürüyor şu CHP’de işler. Her kafadan ayrı ses, herkes ayrı telden çalma konusunda son derece başarılı.
Selami Değirmenci’nin milletvekili olmasını istediğimi açıklayarak, bundan sonra yazacaklarımı okuyun istiyorum. Dahası siyasi anlamda bu işin ceremesini en çok çekenin kendisi olduğunu düşündüğüm için bu mevkii hak ettiği kanaatindeyim. Hak etmediğini düşünenlerin de olduğunu biliyorum. Ne kadar haklı gerekçeleri olabileceğini de tahmin ediyorum; 2009’da Belediye Başkan Adayı olması bana hiç doğru gelmemişti. Olmadı da.
Siyaseti bir yaşam tarzı olarak benimsemiş, iniş ve çıkışlarını özümsemiş, iyisi ve kötüsü, günah ve sevaplarıyla Silivri’nin yetiştirdiği bir siyasetçi Selami Değirmenci. Tanıtmak için hiçbir çaba sarf etmenize gerek yok çünkü gayet iyi tanınıyor. En bilinen, hissedilen, etkileyici özelliği; Aklındaki anında dilinde. Ne köprü ne geminin kıymeti kalıyor aklında gözü kararınca. Her Silivrili en az bir kez kazancıyla mutlu olup, kaybedişine sevinmiştir. Biz böylesine değişik duygular ile hareket ederken Değirmenci’nin aynı kalması mümkün mü?
Silivri’nin yoğurduğu, yorduğu Değirmenci ya zirve ya da final yapacak, ya da ikinci bahar hedefiyle yeni bir kimlikle karşımıza çıkacak! Eli ayağı tuttuğu sürece siyasetten kopmayacağı kesin.
Kötülüğe kötülükle karşılık vermenin sonucu kötülüktür.
Kötülüğe iyilikle yanıt vermek daha kötü bir durumu doğuramaz.
Yedi kat yabancılara oy veren Silivrili CHP’liler üç dönem bayrağınızı belediyede dalgalandıran Selami Değirmenci için birleşemiyorsa gidişat çok sakat.
Belediye Başkanımız çok güzel söylemiş; (Hep güzel söylüyor zaten de gerisini getiremeyince hayal kırıklığı. Daha da güzel konuştukça davranışları ile arasında oluşan gayya kuyusundan kurtuluş şansımız kalmıyor. Ben bunları yazıyorum o yine itiraz edecek, belki bu kez sinirlenecek de.) “Duygusallığı bırakabiliyorsanız eğer siyaset faydalı olur. İnsan bazen acı duyarak görevini yapacak. Burası Aşıklar Kulübü değil. Burada akıl, mantığı koyacağız partimizin gösterdiği adayın arkasında duracağız.”
Özcan Işıklar’ın canını ne kadar acıtsa da geçmişi geride bırakarak, duygusallıklardan arınarak, mantık hareketinin başını çekmeli. Öyle sözde değil özde!
Özcan Işıklar’ın en büyük kaybı beklenti içine soktuğu, destek sözü verdiği insanlara bunların karşılığını sunamamaktır. Gerçekleştiremedikleri, söylediklerini gölgeliyor.
Önümüzdeki genel seçimler CHP için yerel önseçim. Çünkü CHP için Silivri’de en büyük tehlike AKP veya başka bir dış tehdit değil bölünme, parçalanmadır.
CHP birlik olduğu sürece Değirmenci de Işıklar da her girdiği seçimi kazanır, Silivri’ye kazandırır.
Ve CHP’nin genç kadroları heyecanını yapıcı yönde üstlendikleri sorumluluğa uygun olarak kullanmalı. Işıklar’ın ekibi de başkalarına, ki bu başkaları da yine CHP’li, zarar vermek için ipucu peşinde koşmak yerine sadece ona hizmet ve katkıda bulunmak için uğraş vermeli.
CHP acilen kendi içinde mi, AKP’ye karşı mı mücadele edecek buna karar verip tereddüde yer bırakmayacak şekilde uygulamalı. Yerel seçimler ve Referandum’da elde edilen başarının sarhoşluğu bu süreçte destek değil engel olarak dikkat çekiyor. Aklıyla hareket etmesi gerektiğini CHP’liler illa ki kaybedince mi anlayacak!?

YORUM YAP