XXXXX

Değirmenci Değerlendirmesi

Selami Değirmenci aradı dün, “Yazdıklarına biraz alındım” diyerek. CHP’de baş gösteren antişahin dalgasının içinde olarak gösterilmekten rahatsızlık duyduğunu belirtti.
CHP ve belediye gündemindeki konular üzerine uzunca bir sohbet yaptık. İçerisinde daha önce yazdıklarıma cevap niteliği taşıdığı için bir kısım açıklamasını sizinle paylaşmam gerektiğini düşünüyorum.
CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin’e karşı yükselen tepkileri değerlendiren Değirmenci, bu durumun en büyük zararının kızı Tuğba Şahin’e olacağını söyleyerek, duyduğu üzüntüyü paylaştı. “Hüseyin Şahin, yönetim kurulu üyesiyken konusu geçti ve olurdu da ama şimdi ilçe başkanı olduktan sonra kızının belediyede görevlendirdiği pozisyonu onaylamak mümkün değil” dedi.
Değirmenci, asıl hatanın Tuğba Şahin’in İmar Bölümünde görevlendirilmesinden kaynaklandığını belirtirken parselasyon işlemlerinin Şahin’in Harita Mühendisliği bürosuna gitmesinin en büyük zararı Özcan Işıklar’a belediye başkanı olarak vereceği yönündeki görüşlerini paylaştı.
Yılmaz Kandemir ile selamlaşma dışında bir iletişimi olmadığını belirten Değirmenci, CHP Gençlik Kolları’nın açıklamalarından da yayınlanmalarından sonra haberdar olduğunu ifade etti. Yani Şahin’e karşı dört koldan gündeme gelen tepkiler ile alakası olmadığını savundu.
Hüseyin Şahin’in kızını belediyede işe yerleştirmesiyle tüm siyasi etik ve ahlak kurallarını çiğnediğini ve siyasi geleceğini sıfırladığını belirten Değirmenci, “Özcan Işıklar’ın bu konuda gönlünün rahat olduğunu düşünmüyorum. Necmi Şimşek’i sevmeyebilirsiniz ama söyledikleri doğru. Ayrıca kişisel hissiyatımızdan ayrı olarak Şimşek, bugün öyle ya da böyle CHP’nin kanaat önderlerinden biri. Seçimlerden önce tüm eski ilçe başkanlarını, Şahin ve Işıklar topladıklarında Şimşek de oraya davetli olan isimlerden biriydi. Desteğini talep ediyorsanız, görüşlerini ifade etmesine de karşı çıkamazsınız” dedi.

Haberin devamı 09.08.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP