Sevginar Sali

Bu kadar...

AK Parti, 21 Aralık’ı zor edecek. Cuma günü delege yemeği vardı… Dilek Demiral, kalmak için elinden geleni yapıyor da, onu göndermek için oluşturulan baskı da hiç hafife alınacak cinsten değil. Etkili olmaları değil, var olmaları yeterli sıkıntı… Farklı düşünenler olacak tabi. Onların sahiplerini yok etmek veya yok saymak yerine ikna etmek ve ortak hizmet paydası (AK Parti) doğrultusuna yönlendirmek esas tutulmalı.
Mesele esasen özelde Dilek Demiral ile Yusuf Köroğlu rekabeti ile de sınırlı değil… Görünenin dışında bir de görünmeyen, bir çoğumuzun bildiği boyutu var olayın.
Teşkilatlanmadan sorumlu İl Başkan Yardımcısının sözleri kendine göre haklı olabilir ama dışarıdan bakan ve onun gibi düşünmeyen kesim için çok incitici; "İkinci listeye sıcak bakmıyoruz…” Bakanları ne yapmayı düşünüyorsunuz? Hem "Bir kişiyi bile ötekileştirmeyelim” diyorsunuz, hem de sunduğunuz alternatif dışında başka çözümler arayan ve isteyenlere dayatma içindesiniz…
Kongrede Dilek Demiral’ın kazanma şansını azaltan bir çıkış yapmış bence İl Yöneticisi… Demiral da zirve yolundaki yalnızlığını ortadan kaldıracak şeylere sarılma telaşında gelişmeleri çok yönlü değerlendirecek durumda değil.
Nasıl onurlu duruyor kaybedecekleri savaşa sırf inançları ve doğru bildiklerini savunmak adına girdiklerini hissettirenler…Yusuf Köroğlu alternatifine umut bağlayanları engelleyerek çıktıkları yoldan caydırama şansı yok bu sebepten AK Parti’nin… Bu yöndeki tepki, etkinin artışıyla sonuçlanır. Ama İl Başkanlığı kararını açıkladıktan sonra, ilçedekileri kendi haline bıraksaydı, baskı ve yıldırma politikası izlenmese Köroğlu alternatifinin besleneceği durumlar azalırdı.  Demiral, tepkiler nispetinde hatalarının affını diler, iyi niyet gösterseydi bugün "personaenongratae” / istenmeyen kişi ilan edilişi ile gündemde kalmazdı…
Kolay bir süreçte ilçe başkanlığı yapmadı. Üstlendiği ağır sorumluluğu sırtlayacak tecrübeyi kısa sürede yaşayarak öğrenmek durumuyla karşı karşıya kaldı… Hatalarında ısrar zafiyetine dönüştü. Zaafları karakterini etkiledi.
Toplumsal olandan daha zayıf siyasi hafızamız var; bu durumlarda şükredilebilecek. Demiral işleri yoluna koyabildi… İnşallah da yine koyar… Zayıf muhalefetin; iş yapmayan iktidar sonucu var…
AK Parti tabanının isteğine, beklentilerine yanıt vermediğinde yaşadıklarını unutmamalı… Bu yöndeki her adım yeni zayıfları karnesine doldurur…
Demiral ilçe başkanlığı konusunda doğru isim olabilir… Ancak şartları tekrar gözden geçirmekte yarar var. Yoksa en iyi sonuçla rutinin tekrarı, en kötüsü fiyasko ile neticelenen bir silsileyi tartışmak zorunda kalırız.
Siyasetin kolay bir iş olduğunu iddia eden yok. Ama siyasetçi dediğiniz de zoru başaracak ki farkı anlaşılsın. Sıradan insanların, imkanları dahilinde yaptığının üzerine çıkamayan topluma yön veremez, teşkilata liderlik hiç yapamaz.

YORUM YAP