Sevginar Sali

Yeni bir Pirus Zaferi mi...

Dün Albayrak Tente fabrikasında AK Parti’nin ikinci liste mimarları bir araya geldi. Yunus Albayrak hali hazırda Dilek Demiral’ın yönetiminde… AK Parti’deki gelişmeler bana giderek 2010’daki Silivri CHP Kongresini anımsatıyor bir tarafıyla. Belediye Başkanı, istediği ilçe başkanı Mümin Tuğlu’yu seçtirdi ama kongre neticesi Pirus Zaferinden farksızdı… Yani; yıkıcı büyüklükte kayıplar pahasına kazanılan bir zafer. Kazanan tarafın başka bir zafer kazanamayacak kadar fazla yıprandığı imasını taşır. Gerçi Tuğlu’ya o kadar da haksızlık etmeyelim; yerel seçimlerde de gerekli desteği sundu Işıklar’a…
Bugün Demiral’ın yanında yer alan birçok isim bile ikinci bir zafer kazanamayacak duruma gelerek konumunu muhafaza etmesini istediğine göre geriye tartışılacak; birlik ve beraberlikten söz edilecek fazla bir şey kalmıyor…
CHP’ye dönecek olursak; Mümin Koçoğlu’nun süreçteki yükselişi örgüt nazarında da karşılık buldu ön seçimde en çok oy alan isimdi yanlış hatırlamıyorsam. Işıklar’ın iki dudağı arasında meclis üyesi olup da örgütün ezici tercihiyle bu mevkie gelenlerin hissettiği özgüven arasında uçurum vardır.
Yani şunu demek istiyorum; ‘Tepkilerin canı cehenneme, kongrede seçileyim de gerisi önemli değil’ mantığıyla yol alınmaz; hareket ettiğiniz sizi aldatmasın ‘patinaj’dır o. Evet, günü kurtarırsınız ama o kadar. AK Parti istikrar ve güç kazanmalı; bunu yazabileceğim günlerin geldiğine inanamıyorum.
Silivri’deki kongre sürecine ziyadesiyle müdahil olmakla eleştirilerin hedefinde olan Silivrili milletvekilimiz Tülay Kaynarca’nın Pazar günü ilçemizde olmayacağı öğrenildi; İpsala ve Meriç kongrelerini takipte olması bekleniyor.
Ön hazırlıkta o kadar sözü, nazı geçmişken! Anlaşılan Kaynarca, vekillik yolculuğuna Edirne bölgesinde devam edecek.
Vekil seçimleri demişken; CHP’den Dilruba Önal yönetimden "Milletvekilliğine aday adayıyım” diyerek istifa etti. Tuğlu ve Değirmenci’nin aday adaylığına da kesin gözüyle bakılıyor. Kaynarca’yı yerli vekil adayı gibi görüp destek verenlerin çok memnun olduğunu düşünmüyorum. O da bu tepkilerin farkında farlı bir bölgeye hazırlık içinde muhtemelen. CHP yerli aday çıkartırsa genel seçim sonuçlarını bir tık yükseltebilir.
MHP’de sürprizlere açık olun…

BULUT’UN ADANA ÇIKARMASI
Hürhaber’de çıkmayı özleyenler var aramızda : ) Özcan Işıklar’ın üzerine ‘Muharrem İnce’yi ‘koklayan’ Doruk Bulut nereden çıktı bakın! Muharrem İnce’nin Adana’daki toplantısına saatler kala boş salonun resimlerine "Adana’ya geldiği için pişman oldu” başlığıyla sosyal paylaşım sitesinde yer veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yanıt gecikmedi. Konu ulusal medyada bir dizi haber olarak yer aldı. Salonda İnce gelmeden önce düzenleme yapan isim kim dersiniz? İBB ve Silivri Belediyesi CHP meclis üyesi Doruk Bulut tabi ki… İnce’yi adım adım takibini sürdürürken gözünü Hürhaber’den de ayırmıyor. Bir ara söyleşi yapalım; İnce’nin mi, Işıklar’ın mı yaveri olmak daha eğlenceli merak ettik : )

YORUM YAP