Sevginar Sali

Bu kadar da saçmalanmaz ki!

Silivri Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı oldukça tantanalı geçti. Kopan patırtının sebebini özetleyeyim.
Silivri Belediyesi 445 Milyon TL'lik 2021-2022 yıl bütçesine 280 Milyon'luk ilave yaptı. Bu ilavenin 115 Milyon'luk gelirini üç taşınmazın satışı oluşturuyordu.

Silivri Belediyesi bu dönem, 3 yıl içinde 1900m2 yer sattı. İki dönüm bile değil ama siz öyle olduğunu kabul edin. Bu satışlardan elde edilen geliri de kendinden önceki 10 yıllık dönemde ödenmeyen personel denge tazminatları borçlarının kapatılması için kullandı.
Şimdi ise sahip olunan ekonomik şartlarda artan maaşlar ve yatırım maliyetleri için belediye ek bütçe konusunda kaynak oluşturmak için üç taşınmaz satışı için meclisten karar alıyor.
Cumhuriyet Mahallesindeki yer 1674 m2, Sancak Mahallesindeki yer 681 m2…
Asıl büyük taşınmaz ise Ortaköy'deki sanayi arsası ve ne enteresan ki bu yer için geçen dönem de satış kararı alındı. Ortaköy Mahallesi, 3628 ada, 19 (2.299,88m2). 20 (2.369,83 m2). 21 (2.894,20 m2) nolu parsellerde kayıtlı taşınmaz Silivri Belediyesi'nin satış yetkisi istediği en önemli dilim.
CHP'liler geçen dönem kendilerinin satış kararı aldığı yerin dışında 2,5 dönüm yeri sattırmamak için niye o kadar direndiler anlamak mümkün değil.
Ortaköy'deki yerin satışına karar veren Özcan Işıklar'ın karşısında sadece muhalefet değil, kendi meclis üyesi de vardı ve o “Belediye arazi kazanır, satar! İşin önemli kısmı bunları nasıl yaptığıdır!” deyip geçti.

Sadece bu dönem elde edilen 73.303,87 m2 taşınmaz bağışı, 25 tanesi konut arsası, ihdastan elde edilen 84.008,19 m2 taşınmazın sahibi olan Silivri Belediyesi sağlıklı işleyişini ve mali yapısını artan maliyetler karşısında korumak için niçin muhalefet tarafından borçlanmaya itilmeye çalışılıyor anlayan beri gelsin.

10 yılda 215 dönüm yeri satan anlayış, üç yılın sonunda yatırımlar için 10 dönüm bile tutmayan yerlerin, (satılıp satılmayacağı da belli değil) satışı konusunda niye direnç gösterir!?
“Ben satabilirim sen satamazsın”, “Ben hukuku çiğnerim sen çiğneyemezsin” derseniz bunun anlamı şöyle olur “Ben başarısız oldum sen başarılı olamazsın!”

Belediyeler 18. Madde uygulaması ile yer kazanır ve bu yerleri hizmet ve yatırımlarını sürdürmek için satar.

Daha önceki satış yetkisine de onay vermedi CHP gerçi. “Biriken denge tazminatlarını ödeyeceğim” dedi de ödemedi mi Volkan Yılmaz, aldı o parayı çarçur mu etti?
“Kültür Merkezi yapacağım” diyor şimdi de… Yapmazsa sorarız hep birlikte hesabını. Ama engelleyerek haklı çıkmak mümkün değil.
Süheyl Kırkıcı, takasa ilişkin gündem maddesinde Sultan Aşkın'a savunduğu şeyi inanmadığını söyledi. Bence asıl inanmadığı şeyleri mecliste savunmak ve bundan dolayı çok zor durumda kalanlar CHP'li meclis üyeleri.
Yapmayın bunu; inanmadığınız şeye kimseyi inandıramazsınız.

YORUM YAP