Sevginar Sali

Birlikten doğan kuvvet...

Silivri'de Cumhur İttifakında yaşanan sıkıntılar genelde ‘kol kırılır yen içinde kalır' kıvamında seyrederken, gerçek anlamda MHP ile AK Parti'nin birleşiminden ciddi bir siyasi güç potansiyeli oluştuğunu kabul etmek gerek.
Onların kuvvetini sağlamlaştıran bir diğer etken Millet İttifakında bağların gerektiği, beklendiği gibi sıkı olmaması, olamaması.
CHP İlçe Başkanı Berker Esen ile İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek'in ‘el ele' verdiği görüntünün ötesinde daha henüz hiçbir konuda omuz omuza bir fikir savunması, eylem içinde olduklarını görmek mümkün olmadı.
Genel konular dışında yerel hususta böyle bir dayanışma ciddi biçimde hafızalarımızda yer etmedi. Evet, CHP kendi sahasında belli çıkışlar ve iktidara yönelik salvolar geliştiriyor, İYİ Parti etkinliğini her geçen gün arttırıyor ama ortak bir hedefe doğru, ittifak olarak hareket algısı nedense henüz oluşturulamadı.
Millet İttifakında içten içe bir rekabet duygusu İYİ Parti ile CHP arasında devam ederken, Cumhur İttifakı ayağında AK Parti'nin oy üstünlüğünü MHP siyasi ve yerel yönetim etkinliği ile azımsanmayacak biçimde anlamını, değerini ve de toplumda karşılığını çoğalttı.
Yani MHP, Cumhur İttifakında ‘büyüyüp güçlenirken', CHP Millet İttifakında kan kaybediyor. Birincisi iktidar, ikincisini ona en yakın alternatif…
Safları ileri taşımanın en önemli kıstası öncelikle bulunduğunuz mevziiyi korumak olsa gerek!

HAYIRLI OLSUN
Silivri Kent Konseyi Başkanlığına hafta sonu gerçekleştirilen genel kurulda seçilen Kamil Bilici ve yürütme kurulunu tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
Bu vesile ile rahmetli Kadir Baran'dan, Dilruba Önal ve son olarak Prof. Dr. Oğuz Özyaral ile birlikte Başkanlık süreçlerinde görev alan tüm üyelerin emeklerine sağlık.
Kamil Bilici ile farklı bir nefes kazanacak olan konseyin çalışmaları şimdiden Silivri'mize hayırlı olsun.

EKİM AYI MECLİSİ 3. BİRLEŞİMİ BUGÜN
Silivri Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Meclis Toplantısının 3. Birleşiminin 1. Oturumu, 12 Ekim 2021 Salı günü 17.00'da gerçekleştirilecek. Meclis toplantısında görüşülecek tek gündem maddesi “Silivri Belediyesinin 2022 mali yılı performans programı ve bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi”.

AK PARTİ HAREKETLENDİ
AK Parti'de tepeden tırnağa bir hareketlilik var son günlerde. Silivri'de de teşkilat yönetimi çalışmalarına hız kazandırdı. Bölgesel ve toplumun her kesimine ulaşmak, sorunları doğrudan dinleyip çözme hususunda genel iktidar temsilcileri saha faaliyetlerini derinleştiriyor.

KAGİD'TEN ANLAMLI ETKİNLİK
Silivri Kadın Girişimciler Derneği anlamlı bir etkinlik hazırlığı içerisinde.
Bu konuda da protokol ziyaretlerine başladılar. Cumhuriyetin ilk yıllarında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı “Cumhuriyet Balosu” coşkusunu yeniden yaşatmak, Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkarak geleceğin mimarı gençlere destek olmak amacıyla düzenlenecek program 27 Ekim'de Garden Restoran'da gerçekleştirilecek.

GÜNÜN SÖZÜ
“İnsanoğlu; ağzından çıkan cümlelerin, beyninden çıkan düşüncelerin, bütün evreni dolaşıp tekrar onlara geri döndüğünü bilse, eminim çok daha dikkatli olurdu.”
*Einstein

YORUM YAP