Sevginar Sali

Asıl Mesele


Havaların sıcaklığından mıdır, duygusallığıma bahane aradığımdan mı bilmiyorum… İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Silivri ziyaretinde bir avuç insan tarafından karşılanıp, ağırlanmasına üzüldüm.
Siyaset nankör iş. Aktörler ve seyircilerinin bu duygudan sıyrılması çok güç.
Topbaş, Silivri’ye yaptığı işlerin hep güzelliğini yansıtmaya çalıştı, olumsuzluklarını törpüleme gayretine girmedi. Her kötü şeyin mutlaka iyi bir tarafı olduğu gibi, her iyi şeyin de kötü yönü var.
Olmayacak duaya amin demek, önündeki engelleri kaldırmıyor.
Her vefasızlık içimi burkar, söz konusu olanın mimarlarından biri olarak üzülmeme engel olmadı.
Keşke 900 Milyon TL yatırım yerine Silivri’nin gerçek ihtiyaçları karşılanmış olsaydı. Şatafatlı gösteriş yerine mütevazi bir hizmet anlayışı ile yapılan çalışmalar gerçekten adresine ulaşsaydı.
Keşke insanlar geldikleri gibi sorumluluğunu aldıkları görevleri taşımayı bilse, zamanı geldiğinde efendi efendi gitse…
Silivri’nin (halkın) kendilerine verdikleriyle yetinmesini bilmeyenler (iktidarlar), istediklerini alma ısrarında daha da sevimsiz, itici oluyor. Verdikleri anlamını yitiriyor, aldıkları batıyor.
Halkın kararına saygı duymak gerekiyor, baskıyla değiştirme çabaları ters tepiyor. Tatlı tatlı ikna ettiniz ettiniz, edemediniz suçu kendinizde arayın, başka yerde değil.
Topbaş’ın Silivri’ye bir saygısızlığı olduğu için değil. Allah var adamcağız Silivrililere 2004-2009 döneminde bütün hoşgörüsünü kullandı. Seçim sonuçları da kapak oldu.
Özcan Işıklar değil feriştahı gelse Silivri’ye bu dönem İBB’nin yapacağı çok fazla şey yok.
AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın sözünü ettiği anketler ne diyor bilmiyorum ama Silivri yıllardır CHP’den vazgeçmiyor. Geçeceği günlerde AKP hala kalır mı bilinmez. Silivri’nin demografik yapısını alt üst etmeden AKP’nin buradaki muradı olmaz. Çok göç aldı ama gelenlerin Silivrilileri değiştirmesi yerine onlar gelenleri kendine benzetme ısrarından vazgeçmedi.
Laf nereye geldi dayandı…
Sorun AKP’de değil, onlar tüm iktidarların yaptığının üç aşağı beş yukarısını sergiledi. Mesele Silivri’nin yerlilikle beslediği CHP aşkı. Bu kadar sadakati siyasete çok görmeyin. 

YORUM YAP