Sevginar Sali

Allah kabul etsin

Dün, bir süredir aslında hizmet vermeye başlayan, Silivri Belediyesi - Kenan & Çelebi Nakip Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Servis İstasyonu ile Çok Amaçlı Park ve Spor Alanının resmi açılış töreni gerçekleştirildi.
Yılmaz'ın açılış programları, destek dağıtım tören organizasyonları da muhalefetin zaman kaybı ve israf olduğu gerekçesiyle eleştirdiği konular arasına girdi son safhada. CHP'nin Silivri Belediyesi'nin açılışlarını eleştirirken haklı olması için mesela İBB'nin Boğluca Deresi çevresi projesinin sadece %12'lik kısmını gerçekleştirmişken açılış için on kat daha şatafatlı organizasyonu yapmamış, parti kurmaylarının da kasıla kasıla burada boy göstermemiş olması gerekir.
Daha beterini yapmışken bir şeyin başkası daha makulünü gerçekleştirdiğinde yönelttiğiniz eleştiri karşı tarafı değil, sizi boşa çıkartır.
Dönelim asıl meselemize…
CHP, bu ara yerel yönetimle işbirliği içinde ilçemize önemli hizmetlerin kazandırılmasını sağlayan hayırseverler üzerinde duruyor, tatsız imalarda bulunuyor.
Başkan Yılmaz, konuya daha fazla sessiz kalamayarak, “Silivri Belediyesiyle hayırseverlerin yapmış oldukları yatırımları örselemek, hayırsever ailelerimizi tartışmaya açmak için sistematik bir şekilde propaganda yapılıyor. Bundan vazgeçin arkadaşlar. Bundan kimseye yarar gelmez. Silivri'ye ve size zarar gelir. Ne bana zarar gelir, ne de bu devlet ve millet için hayır hasenat yapan ve buraları hizmete açan hayırseverlere gelir” ifadeleriyle tepkisini ortaya koydu.
Kenan Nakip'i dünkü açılışta izlerken, gözlerinde biriken yaşlarda ne para, ne pul, ne siyaset, ne ticaret zamansız kaybettiği evladına duyduğu özlemden başka hiçbir şey yoktu diyebilirim. Kendi adı ile yitirdiği evladının ismini yaşadığı yerde bir insan ömrünü kat kat aşan zamana mühürlemenin huzuru bir de…
Aile Sağlığı Merkezi'nin kap kacağına kadar, iğneden ipliğe her şeyiyle ilgilenmesi de yüreğini soğutmaya yetmedi, bir gün çıktı Başkan'ın karşısına “Bir de çeşme yaptırmak istiyorum…” dedi. Ona da eşi Nurten Hanım ve kızı Nüket'in ismini verdi. Baba-oğulun adını taşıyan aile sağlık merkezi ile çeşme sırt sırta verdiler Kavaklı'nın meydanında yerlerini aldılar.
Kenan Nakip'in isteği uzun zamandır devam ediyordu geçmiş dönem Kaymakamımız Ali Partal ve Başkan Volkan Yılmaz'ın döneminde mümkün kılındı. Yani geçen dönem de böyle bir istek vardı ama gerçekleştirmek bu dönem nasip oldu.
Yakın bir örnek ve çok eski olmasa da epey zamandır yakından tanıdığım Nakip Ailesi ve Kenan Amca'nın ne denli mütevazı, gösteriş ve ticari hırslardan uzak yaşadıklarını bildiğim için onları örnekledim.
CHP'nin asıl hedef aldığı Nakipoğulları'nın Silivri'ye kazandırdığı değer, engelsiz kompleks zaten paha biçilmez. Bunu ilçemize özel de yapmadılar, başka yerlerde de bu tarz hayır işleri var.
Daha geriye dönecek olursak Nurullah Baldöktü'nün kazandırdıkları saymakla bitmez.
Silivri hayırseverler konusunda her zaman şanslıydı. Ama pek çok konuda olduğu gibi bu alanda da Yılmaz'ın iktidarında zirveyi gördük.
Eksikliği, yanlışı eleştirmek muhalefetin görevi. Kamu yararı olan konuda hata yapmakta bile özgürler. Ama Silivri'nin kazandığı, eleştirdikleri erk sahibi olmadığında bile halka hizmet vermeyi sürdürecek çalışmaları sekteye uğratacak girişimler başarısızlığa mahkumdur.
Bu vesile ile Kenan-Nurten Nakip çiftini hayratları için kutluyor, Allah kabul etsin diyorum. Merhum Çelebi Nakip'e Allah'tan rahmet diliyorum.
Başkan Volkan Yılmaz ve ekibinin de emeklerine sağlık...

YORUM YAP