Sevginar Sali

AK Parti ve MHP üzerine

Rıfat Kutlu'nun ilçe başkanlığının sona erecek olması üzerine bulunulan bazı öngörüleri okudukça kendimi uzaylı gibi hissediyorum. Oysaki varı, yoğu iki gün Bulgaristan havası aldım. Vay arkadaş ne Rıfat Kutlu'ymuş ki koca AK Parti burada kanatlanıp uçacakken sanırsınız ilçe başkanı olarak partinin ayaklarına taş bağlamış! Beklenti çıtasını bu kadar yüksekten açan arkadaşlar, Kutlu'nun yaptıklarını aşsalar bile vasat görünecekler peşinen uyarayım.
Parti dışındakiler bile ezber etti de içindekiler hala direniyor; AK Partide bir ilçe başkanı kendisine izin verileni yapar ancak. Ve her insan sahip olduğu koşullarda değerlendirilmeli; mutlak suretle…
Kutlu'nun gitmesini o çok isteyen arkadaşların gidişinden sonra ne yapacağı, nasıl davranacağını sırf merakımdan mevcut ilçe başkanının bence uğradığı haksızlığı bile bir kenara koyup izlemeye koyulabiliriz.
AK Parti'yi hiç anlamadım, hala da anlamıyorum. Benim anlamadığım tüm karar ve davranışları sonucunda burada kaybetmeyi istikrarlı bir biçimde sürdürüyorlar. CHP genelde aldığı ortalama %25 oyla ilçemizde birinci, AK Parti genelde aldığı %45 oyla Silivri'de ısrarla ikinci! CHP'liler Silivri'de partisinin genel oyunu ikiye katlıyor, AK Partililer yüzde 5-10 arası eritiyor!
Geçen bir yerde okudum, biri Türk toplumu ile ilgili söylemiş; “Yetenekli insanların yetkisi yok, yetkisi olanların niteliği” diye… Maalesef bizim toplumsal zafiyetimiz tam da bu… Yapacak bir şey yok! Ya da en azından benim, yazmaktan başka…
***
“Bugün küçümsediğin her şey için, yarın büyük bir bedel ödersin…” sözü sıklıkla son dönem özellikle MHP ile ilgili kimi değerlendirmeleri işittikçe aklımda çağrışım yapıyor… Onu bunu kim dinler tartışırız da MHP'nin ölüsü bile Silivri'de önemli süreçlerin rengini değiştirmeye, terazinin ağırlığını farklılaştırmaya yeter… MHP'nin ya da liderinin son dönem tutumlarını anlamakta, anlamlandırmakta güçlük çekmiyor değilim. Doğruysa yaptıkları bunu kamuoyuna yeterince anlatamadıkları kesin. Yanlış davrandıkları görüntüsü net olsa bile MHP'den kolay kolay ve çok fazla bir şey götürmüyor. Artık baraj sorunları da olmadığı gibi resmen olmasa da doğrudan bir iktidar ortağı sayılmasına mani yok. AK Parti'ye uzakken daha çok oy aldılar, birlikte hareket noktaları arttıkça oyları azaldı siyasi etkinlikleri yükseldi. Tartışılması çoğalsa da, eleştiriler tavan yapsa da MHP'nin siyasi ağırlığı çok fazla hükmünü kaybetmiyor.
Özellikle Silivri'de siyasi dengeleri etkilemek açısından en önemli faktör olma özelliği hususunda istikrarını koruyor. Seçim kazanmaları zor da kaybettirme ve kazandırma potansiyelleri halen çok yüksek, hafife alınacak hiçbir tarafları yok!
***
Hepiniz gibi merakla AK Parti'nin yeni ilçe başkanını bekliyorum… Haklı çıkarsam çok sıkılacağız, haksız çıkarsam Silivri'yi hareketli günler bekliyor! Haksız çıkmayı canı gönülden diliyorum… Bakınca hiçbir yolu yok diye düşünsem de, yanılmış olmayı çok istiyorum...

YORUM YAP