Sevginar Sali

Yerel yönetimdeki taze kan; Semih Ayeş...

Meclis üyeleriyle söyleşi serimize bu hafta Silivri Belediyesi CHP Belediye Meclis Üyesi Semih Ayeş ile devam ettik. Fıtık ağrıları içinde kıvranmasına rağmen teklifimizi geri çevirmeyip kendisini ve gözündeki Silivri’yi bizimle paylaştığı için öncelikle bir teşekkürü borç biliyorum.
İçtenlik ile samimiyetini kendisine bir adım yaklaştığınızda hemen hissediyorsunuz. Uzaktan bakınca Ayeş hakkında da birçok başka kişi gibi yanlış izlenimler ve bunların sonucunda düşüncelere kapılabilirsiniz.
Adını kendi ifade etmeden koyamadığım şey aslında tam da onunla ilgili durumu ifade ediyor: "Bizim Semih…” Meclis üyeliğinden önce bir gece hastane kaçkını sevgili eşime, ağır bir gribin pençesinde kıvrandığı esnada ihtiyaç duyduğu sağlık müdahalesini yapmak üzere evimizde misafir ettiğimizde ilk kez yüz yüze tanıştık. Eczacı değimiz kişiler aslında ‘aile hekimlerimiz’ bir yerde. Randevu almadan, en kolay ulaşabildiğimiz, danıştığımız kimseler oluyor zaman içinde. Bu özelliği kendine kazandırabilen iyi bir eczacı oluyor aslında.
30 yaşında hem bel hem boyun fıtığı olan Ayeş’in üstlendiği her sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirme özelliği, titizliğine sahip olduğunu anlamanız, bu konuda ikna olmanız an meselesi. Başarısızlığa, boşvermişliğe, özensizliğe pek yer yok hayatında. Son derece ölçülü, yerini, konumunu bilen, sorumluluklarını hissetmekle kalmayıp, hissettiren bir yapısı var.
Kendini geliştirmekten geri kalmayan, şahsından çok başkaları için yaşama sorumluluğuyla çok da kendi yaşının insanı olmadığını düşündürüyor. 
Efendiliği, nezaketi ve kendisi ile yaptığı iş, üstlendiği sorumluluklara karşı özeniyle Semih Ayeş, siyasete ihtiyaç duyduğu tazelemeyi, sinerji ve gücü katacak potansiyeliyle dikkat çekiyor. İyi ki eczane sınırlarını aşıp yerel yönetim ve siyaset ayağında varlığını hissettirdi. Bugünlerin daha güzel yarınlar, hizmetler, oluşumlar ve çalışmaların habercisi olduğuna inanmak kolay tarafı. Zoru tüm bu beklentileri Ayeş’in karşılamak ile ilgili üzerine düşenler… Başarabilir aslında… Kasmadan da olur bu iş : ) Daha sakin, yaptıklarınızdan emin olarak, devam ederseniz kendinizi (fıtık mevzusu) sakatlamadan da önünüze koyduğunuz hedeflerin üstesinden gelebilirsiniz…
Kamu ve mesleki başarılarınızın bedeniniz üzerinde izler bırakmasına gerek yok; Geçmiş olsun Semih bey : )

Ve yeni bir hafta… İnşallah herkes için güzel olur. Sorunsuz olmaz, halledebileceğiniz tür kafi… Hayatımızdaki zorluklar aslına bakarsanız bizlere daha ileri sıçramak için kazanmamız gereken eforu sağlıyor.     İyi haftalar olsun...

YORUM YAP