Sevginar Sali

Üç durakta, üç başkan adayı!

Pazar molasından sonra Pazartesi günkü mesaiyi günün sonuna kadar uzatmayı göze almış enerjiyi depoladım sanıyorum.
Gazeteyi bitirdikten sonra soluğu Gümüşyaka'da aldık. Lütfü Vardar, CHP'nin seçim irtibat ofisine yeni geçmiş ev ziyaret programını tamamlayarak. Saat 18.00'a geliyordu ekibi halen hazır kıta merkezde gelenler, gidenlerle görüşmeler içindeydi.
İtiraf etmek gerekirse Özcan Başkan'a özellikle üç isim ile ilgili 3. dönem ekibinde yer alması konusunda epey ısrarcı oldum. İkisinde başarılı olamadım ama Lütfü Vardar'ı kazanmakla kesinlikle en iyi hamlelerinden birini gerçekleştirdiğine inanıyorum. Vardar'ın yanı sıra CHP Mahalle Yöneticilerinden Okan Kanburoğlu ve Nuri Türkeş Kaya ile Gümüşyaka ve Silivri ile genel siyaset üzerine görüş alışverişinde bulunduk. Silivri'nin her yerinde olduğu gibi Gümüşyaka'da da siyasi görüş farklılıklarına rağmen insanların yan yana gelerek rahatlıkla düşüncelerini ifade etmesinin güzelliğine ne kadar şükretsek az.
CHP, Lütfü Vardar ile Gümüşyaka'da yıllardır süre gelen seçim ikinciliğini, farkla birinciliğe taşıma iddiasında. Gerçekten de büyük bir çaba ve emek sarf edildiğini söylemek gerek.
Keyifli sohbetimizi noktalayarak Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz'ın açık hava toplantısına geçtik. Hüseyin Turan, Mustafa Saral, Yusuf Köroğlu, Ferit Pala, Hüseyin Agu gibi isimlerin yanı Gümüşyakalıların azımsanmayacak ilgisi ile toplantı alanı hareketli dakikalara sahne oldu. Volkan Yılmaz'ın ciddi bir kadın seçmen kitlesi belirmeye başlamışken, onlara yönelik seçim vaatlerinin erkekler tarafından da alkışlarla karşılık bulması dikkat çekiyor.
Yılmaz, bir şekilde ulaştığı ya da kendisini merak edip dinlemeye gelen seçmeni kesinlikle bir yerden ve en az bir konudan yakalama başarısını sergiliyor. Anlattıklarına yönelik dinleyici kitlesinin ilgisini canlı tutma becerisinin hakkını da teslim etmek gerekir.
Her gittiği bölgeye özel dokunuşlarını genel konsepti ile harmanlayarak ihtiyaç duyduğu desteği iktidar yolunda ilmek ilmek dokuyor. Konuşmasının ardından kendisine dakikalarca daha ulaşarak, görüş belirten, resim çektiren, gençler, kadınlar ve her yaş ile özellikte seçmen uyandırdığı ilginin boyutlarından da öteye derinliğini ortaya koyuyor.
***
Gümüşyaka'dan sonra Kadıköy'de DSP Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci'nin kahve toplantısını takip ettik. Uyandırdığı merak ile kazandığı destek arasında büyük bir fark var. İlgiyi oya dönüştürme hususunda ciddi bir açık söz konusu… Tekrar belediye başkanı olma fikrine kişisel olarak yıllardır ısınamasam da siyasetçi azmine, duruşuna kayıtsız kalmak gerçekten imkansız. Yıllardır ne söylüyor, ne düşünüyor, ne yapıyor diye merak edilmeye devam ediliyor. 2004'teki Genç Parti adaylığı ile Silivri'de AK Parti'nin kazanmasına sebep olmakla kendisini suçlayanların yanı sıra “Allah korumuş da Yılmaz Kandemir olmamış” diyen kesimin varlığını da hatırlamak gerekmez mi? Hüseyin Turan'a 2004-2009 arası yerel iktidar yolunu açan faktörlerden biri olan Değirmenci, o dönem babalar gibi muhalefet ederek geri CHP'nin Silivri'yi kazanılmasında da az emek sarf etmemiştir. Yani günahı, sevabına eşit bir bakıma sözünü ettiğim açıdan benim gözümde! Kızanlar, destekleyenler daha çok ve belirgin belki ama ben Değirmenci'nin çıkışına, adaylığına yalnızca üzülüyorum galiba.
***
Bitti mi? Hayır! Selimpaşa Malatyalılar Derneği, Silivri Belediye Başkanı ve CHP Adayı Özcan Işıklar toplantısı… Üçüncü toplantı ve gecenin bir vakti için zor geçer tahminlerimi yanılttı Işıklar… Güney Amerika'dan Silivri/Selimpaşa'ya gelişi daha kısa sürse pek şahane olurdu ama buna da şükür. Belki çok fazla kendisini dinlemekten biraz fazla tekrara maruz kalmışlığımızın etkisindeyiz. Ama dernek yönetim ve üyeleri pür dikkat dinlediler. Ve Işıklar her zamankinden daha kısa, sakin ve anlaşılmış olmanın verdiği huzurla programını tamamladı. Bir kenti yönetme sorumluluğunu taşıyorsanız sizdeki telaş, sizi takip edenlerde kaygı oluyor, sizin yüzünüzün düşüklüğü karşınızdakinin mutsuzluğuna dönüşüyor. Işıklar'ın bu kente en büyük ve önemli vaadi huzurun devamı ise onu en acilinden kendi içselleştirmeli, özümsemeli, sokaktaki tüm renklerle barış öncesi kendi aklındakiler ile sulh sağlamalı.
Toplantının sonunda söz alan Selimpaşalı vatandaş, Başkan Bey'in çabasının özetini yaptı; “Size kızdık şimdi hak veriyor ve teşekkür ediyoruz”... Sanıyorum Işıklar'ın tüm yorgunluğu gecenin bir vaktinde o kadar koşturmanın ardından uçtu ve gitti : )

YORUM YAP