Sevginar Sali

Tamer Şişman

Meclis üyesi söyleşilerimizin bu haftaki konuğu Tamer Şişman… Silivri siyasetine 2009’da çok hızlı, hatta sürpriz bir giriş yaptı; AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi olarak. Derken 2014’te bir de İBB Meclis Üyesi oldu.
Çatık kaşlarının ardında gerçekten her şeyi, rahatlıkla konuşup, söyleyebileceğiniz bir kişiliğe sahip. Tabi önyargılarınızı kırıp samimi bir şekilde iletişime geçebilmeniz şart.
Parti konusunda her ne kadar ‘demokrasi’ vurgusu yapsa da fazla ‘görev adamı’… Biliyoruz ki AK Parti’de pek çok şey sorgulanmaz ama teslimiyet de bana çok uygun gelmedi açıkçası. Gelişmeler konusunda herkes gibi bir fikri var ama Genel Merkezin talimatı karşısında akan suları kesecek kadar kararlı bir biat anlayışında. Belki biraz daha fazla kendi inandıkları uğrunda mücadele etme kararlılığı gerekir, bu denli etkin ve iddialı konumdaki bir siyasetçi için. "Yerel seçimlerde yapmadık mı?!” dediğini duyar gibiyim. Yaptınız da ne oldu dememek için duymazdan geliyorum : )
Bu söyleşi dışında gerçekleştirdiğimiz bir görüşmede "Silivri beni kullanamadı” diye bir serzenişte bulunduğunu hatırlıyorum. Genelde hayatta ‘kullanıldığımız’ için şikayet etmeye alışık olduğumuzdan yeterince kullanılamadığı için hayıflanan birini görmek bana değişik geldi.
Şişman’ın söylediği gibi; insanlar gerçekten doğdukları yeri seçemezler ama bugün Silivri’de olmamız hepimizin büyük ölçüde kişisel tercihi. Silivri çok fazla göç alan ve hızla değişen bir ilçe olduğu için hafızasında yer edinmek, nazarında kabul görmek giderek güçleşiyor. Bu alandaki rekabet bizleri yıldırmadığı gibi umutsuzluğa da sürüklememeli; yaptığımız işi en iyi şekilde irca etmek üzere bence çok doğru bir motivasyona sahip olduğumuzu kabul edebiliriz.
Tamer Şişman’ın hakkındaki önyargılara yaklaşımı ve bunları ortadan kaldırmak için sabırla çalışması, kendini Silivri’ye ispat etme çabası takdire şayan doğrusu.
Belli bir saatten sonra, hatta şimdi bile bana kalsa kimseye kendimi baştan anlatamam sanki… İnsanların artık beni anlaması için çaba sarf etmesini beklerim, isterim… Olmadıysa yapacak bir şey yok… Herkes yoluna gider, kimsenin birbirinden farklı bir beklentisi olmaz.Tabi siyaseti sevenler ve bu alanda yola devam edenler için durum farklı.Yeniden ve her defasında bitmeyen bir enerji ile insanlara kendilerini ve yaptıklarını anlaşılıncaya dek izah etmeleri beklenir.
Zor iş siyaset… Kimse kolay olduğunu iddia edemez de, siyasetçileri toplumun diğer kesiminden farklı/üstün kılan da bu eziyete katlanma meziyetleri.
Kendi adıma özetlemem gerekirse: Evet, Silivri’ye hizmet etme konusunda bu kadar hevesli olan Tamer Şişman’ı daha iyi ‘kullanmalıyız’… Şişman, AK Parti’de dolayısıyla Silivri siyasetinde var. Eee, bağlantıları da küçümsenmeyecek potansiyelde. Kullanalım!
Tamer Şişman’la sohbet etmek, söyleşi yapmaktan daha iyi ama yapacak bir şey yok. Şişman’dan önce kimi aradıysam "Aman kongre var bizi es geç” deyince, bu süreçte konuşma cesareti gösterenleri ayrıca alkışlamak lazım galiba.
Teşekkürler Tamer Şişman; yolunuz açık olsun…

DEMİRKOL, SÖZÜNÜ TUTTU
Bu genç adam çıkışıyla Silivri siyasetine gerçekten çok güzel bir ışık tuttu. Nezaketi, duruşu ve sonuçları kabul edilişi derken, sarf ettiği sözlerin gerçekliliğinden de şüphe etmemize neden olacak eksikliklere de meydan vermedi. Kan Demirkol, Şenol Türkyılmaz’ın güven tazelediği kongre sonrasında teşekkür ziyaretlerine zaman kaybetmeden başladı. Helal olsun!

YORUM YAP