Sevginar Sali

Nerden başlasam, nasıl anlatsam?

Aslında yazacak konu bulmakta sakıntı çekiyordum bir misafir geldi yazılması gerekenlerin hangi birini kaleme alayım bilemedim…
21 Aralık’ta AK Parti’nin kongresi var biliyorsunuz. İşler karışık. Yusuf Köroğlu kararlı bir şekilde gidiyor. Yönetim listesinde yer alanları duydum şaşırdım. ‘Liste çok sağlam da Köroğlu’na delegeler oy verir mi?’ dedim. "Köroğlu için vermeyecekler zaten. Demiral’a vermemek için ona verecekler. Köroğlu fark atacak” tarzında tahminleri iktidar partisinin ilçe temsilcisi hakkında çok sık duymaya başladım bu ara… Köroğlu seçilse bile ilçe başkanlığı koltuğuna oturamaz, oturtmazlar gibi geliyor bana.
"Demiral çekilir mi?” sorusuna "hayır” yanıtını üstüne basa basa verdiğimi de ekleyeyim... Ama birileride bu beklenti de var doğrusu.
"İsimleri yazma” ricası listenin delinmesinden dolayı duyulan bir endişe. Köroğlu’nun kongreye kadar dayanması durumunda sonuçta sürpriz bekleyenler çok fazla. Ben onlardan değilim, olamıyorum nedense…
Yanılmak istiyor muyum, istemiyor muyum bilmiyorum.
Açıkçası AK Parti ilçe kongresinde yaşanacaklara; Özcan Işıklar’ın giyindiği bu rahat iktidar gocuğunu sırtından sıyırıp, kış günü üşüyüp kendisine gelmesine vesile olur gözüyle daha çok değerlendiriyordum. İktidar partisi ilçe başkanının İBB ve Hükümet yetkilileri nezdinde daha bilinçli, tuttuğunu koparan biri olmasını, iş bitiriciliğini tartışmayacağımız bir modelle ikamesi iyi olurdu bence... Hüseyin Turan olmadı ama!
Muhalefet saflarındaki gelişmeler Işıklar’ın, daha doğrusu ‘belediye başkanımızın’ rahatını bozacak cinsten değil. Ama kendi meclis kadrosunda yaşadığı huzursuzluklar sevimsizlik boyutunda etkin bir varlık gösteriyor. Ünal Doğrul’un üslubunun onaylanacak bir tarafı yok. Ama Işıklar’ın bu konuda yaptığı stratejik hatalar da Silivri’den Bulgaristan’a rahat yol olur! Muhtarlarla Bulgaristan’ın kardeş kentine ziyareti çok boş, tamamen israf ifade eden bir program olarak gördüğümü söylemek zorundayım. Eskişehir programının da örnek kentsel çalışmalar açısından ne kadar faydalı olduğu tartışılır da Işıklar’ın iç ve AK Parti saflarından muhalefeti kırıp, kendinden yana döndürdüğü izlenimi tartışılmaz.
Ünal Doğrul artık tam bir yalnız adam!
Ama o, 400 takipçisi olan sosyal paylaşım sitesinden bir şeyler yazıyor 40 bin takipçisi olan Işıklar aynı mecradan yanıt veriyor. Hesap hatası bir… Belediye başkanı dediğiniz adam sinirlerine hakim olacak iki… Meclis üyesi Ünal’ın üslubu ile yarışan bir belediye başkanı daha büyük bir yanlışın içindedir bu üç!
Bir insan haklıyken kendisini haksız duruma düşürmesi ve halk sizi büyütürken şahsen küçültmeniz kadar acı bir şey yok!

BİTMEYEN KOOPERATİFİ SARAL TAMAMLAYACAK
Erdoğan Ataç’ların bitmeyen kooperatifi olarak bilinen gişeler yolu üzerindeki yarım kalan inşaatları Saral’ın tamamlayacağını öğrendim. İyi olur… Hatta çok da iyi olur tahminimce. Saral’ın yaptığı kötü bina görmedim. Kaldı ki söz konusu yapılar uyuşturucu bağımlıların mekanı haline geldi. Üyeler bayram edecek, bölgedeki imar da 4 kattan 8’e çıkmışken çözüm sağlandı anlaşılan. Belediye de üzerine düşeni yapmış. Bölge de prestijli imar projelerinin merkezi haline geldi adeta. E, hadi hayırlı olsun herkes için...

YORUM YAP