Sevginar Sali

Susma Sustukça Sıra Bana Gelecek


Sevgili köşe yazarımız, büyük insan, Adil Sirkecioğlu'nun inadını kırmayı başardık büyük gayretlerimiz sonucu! "Kendiniz kaşındınız" der gibi bir geri dönüş yapmış zaten ve kendinden bekleneni ortaya koydu her şeyden önce.
Güzel bir nostalji yaşattı dünkü yazısıyla… Zamanın ne denli hızlı geçtiğini ama anıların tazeliğini sadece bizim zihnimizde değil başkalarında da aynı ölçüde koruduğunu görmek iyi geldi.
Adil Abi'nin SUS'una hak veriyorum… Nasıl vermeyeyim ki… Karından konuşmalar tarzında geçen 8 ay… Ama ne fena oyuncuyum ki, hiç gizleyememişim!
Kolaydı öyle susmanın konuşmaktan zor olduğu zamanlarda susmak!
Dün kıvrana kıvrana yazacak bir şeyler aklıma bir türlü düşmezken, bir mail geldi… Üç resim iki satır bir yazı işte…
Kimi meslektaşlarımız gibi, geride bıraktığımız zaman dilimlerinde bendeniz de kurumlardan ulaşan bazı bültenler ile ilgili eleştiride bulundum. "Eleştiriyorsunuz da siz haberci değil misiniz gidin takip edin haberinizi yazın, resminizi de kendiniz çekin!" diyenleriniz çıkar… Evet, haklısınız… Bizim de tam olarak istediğimiz bu… En azından haber olmasını istediğiniz olaylar ile ilgili basına haber verin! Takip ederler etmezler, haberini nasıl yaparlar, resmini nasıl çekerler onlara kalsın!

Yeni bir düzen kurmak zor iş! İnsanları kırmadan doğruyu öğretmek de öyle görünüyor… Eleştirileri olumlu veya olumsuz kendi yararına dönüştürmeyi bilen insanlar başarılı olur! Başarı insanları zayıf, başarısızlık güçlü kılar! Hayatın bize sunduğu hiçbir şey boşuna değil!

KARAKAPLI DEFTER
YENİDEN AÇILACAK
Bugün gerçekleştirilecek Silivri Belediyesi'nin Aralık ayı meclisi ikinci oturumunda arsa satışları ve borçlanma yetkisi tartışılacak. Ve muhtemelen çıkacak tartışmalar kimse için sürpriz olmayacak. Muhalefet 8 ay içerisinde ikinci kez başvurulacak borçlanma yetkisine itiraz edecek, iktidar bunun gereklilik ile zorunluluğunu anlatacak.
Her iki tarafın da yeni bir şeyler söyleme zamanı geldi. Aynı nedenleri dinlemekten herkes sıkıldı.
AKP'li meclis üyesi Yalçın Yönet'in de söylediği gibi 7-8 aydır dinlediğimiz karamsar tablo bay getirdi. Büyük umutların ürünü yerel iktidarımız halkın kendilerine konduramadığı umutsuzluğun suyunu çıkarttı. Şu hesap kitap işleri yoluna girsin de artık, insanlar korkularından, güvensizlik duygusundan kurtulsun!
Vergi Dairesi'nin arsa satış gelirlerine koyduğu tedbir belki maddi açıdan kayıp ama Başkan Işıklar'ın geleceği görme kabiliyetine artı puan kazandırdı. CHP, Silivri'de kazanırken Hükümet desteğini kaybetti! Silivri halkı CHP'ye destek vermeyi, İBB'nin kendisine vereceği destekten daha kıymetli gördüğünü ortaya koydu. Bir şey kazanırken, mutlaka başkasını kaybetme gerçeği ortada. Aynı şekilde kaybediyorsunuz diye üzülmeyin, mutlaka bu durumda bile kazandıklarınız vardır görmesini bilmek gerek!

ZAMAN VE GELİŞMELER
KARAKAŞ BAŞKANLIĞI'NIN
ALEYHİNE İŞLİYOR
CHP'deki gelişmeler yerine, AKP'dekilere bakalım… Metin Karakaş'ın AKP'deki 'genel koordinatörlük' görevi hız kesmiş durumda. Hayatındaki öncelik sıralamasını değiştirmiş görünüyor son dönemde… Veya bazı olayları bizlerden daha iyi görüp idrak ettiğinden kendini geri plana aldı… Zaman, gündemdeki gelişmeler maalesef Karakaş'ın ilçe başkanlığı aleyhine işliyor. Bugüne kadar kabul etseydi, atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti derdik muhtemelen ama bugünlerde ortada Üsküdar'a gidecek bir at yok… Durum maalesef karışık… 

YORUM YAP