XXXXX

Yetki Ve Etik


Belli mevkilerde bulunan insanların yetkileri vardır. Bu yetkileri kullanırken etiği yok sayarsanız kazançtan çok kayıpla karşı karşıya kalırsınız. Etik insana her durumda saygınlık ve itibar kazandırır. Yetkiler gelip geçici görevlerin sonucunda elde edilirken, etik ile gelen itibar ömrünüzce devam eder. Yetkinin gidebildiği pek çok yere etik sınır çizer. Yetkinin kötü kullanımına yol açan pek çok duruma etik engel olur.
Yetkiyi size başkaları verir etik kişiliğinizin bir parçasıdır.

KENDİNİ HİSSETTİRMEMEKTEN,
TEK ADAMLIĞA
Yazar çizer arkadaşlar pek üzerinde durmaz oldu bu aralar; Bizim Başkanın 'kendini hissettirmeyen yönetici' iddiasını. Işıklar, halen ara sıra daha doğrusu ne zaman köşeye sıkışsa bu kavrama başvuruyor, kurtarıcı olarak. Ama size bir sır vereyim; Işıklar 'kendini hissettirmeyen' başkan pozisyonundan çıktı 'tek adam' konumuna hızla yol alıyor.
Yetkiyi paylaşacağı çok fazla seçenek de yok gündeminde. Birazı güvensizliğinin eseri büyük bir bölümü koşullardan kaynaklı.
Düşünüyorum da nerede o Hüseyin Turan'ın görünürde olmayan ama yetkileri tartışmaya yer bırakmayan Namık Öndeş'i, Metin Karakaş'ı hatta ve hatta Sancak Dolar'ı… Turan, Belediyeyi adeta çekirdek bir kadroyla yönetti. Disiplin ve yapılan işler açısından da pek sıkıntı olmadı özellikle ilk yıllarının ardından. Eee, diyeceksiniz "Seçimi ne diye kaybetti?" hani biz her şeyi skor üzerinden değerlendirmeye alışığız ya; Turan, seçimi halkın nazarında kaybetti… Belediyecilik açısından değil…
Halkla ilişkiler, iletişim… Halkı kuru kuruya bilgilendirmek yetmedi, yüz yüze iletişimin, iknanın önemi göz ardı edildi…
Neyse 29 Mart yerel seçim muhasebesi halkın değil, siyasetçileri ilgilendiren bir olay…
Velhasıl benim anlatmak istediğim şey; Işıklar, tek başına üstlendiği bu kadar yetki ve sorumlulukla çok yorulur. Bir an önce gönül rahatlığı ile sorumluluklarını paylaşacağı kişileri ekibinden çekip ön plana çıkartmalı… Bir etiketin hakkını vermek yerine sadece taşımayı seçenlerin değil başkalarına kendilerine bile faydası olmaz, kaldı ki gündemimizde zararlar var!
Işıklar'ın yukarıda tarif ettiğim dönüşümü, aslında iktidarın ne kadar dışardan bakıldığında görüldüğü gibi bir şey olmadığını anlatıyor…

SAĞLIKÇILAR ÜŞÜYOR
Kış koşullarının giderek kendini hissettirmesiyle Silivri'de sağlık kurumlarında ısınma sorunu baş gösterdi. Devlet Hastanesi başta olmak üzere, sağlık ocakları ve Grup Sağlık Başkanlığı dahil olmak üzere ısınamıyor! Devlet Hastanesi'nde ameliyathanelerde ufolar ile ısınma sağlanıyor. Sıkıntı büyük, gözler çözüm mercilerine odaklandı.

BEDAŞ ÖNÜNDE TEHLİKE
E-5 kenarındaki BEDAŞ'ın önünde bulunan yan yolda dönüş işareti ve yol çizgilerinin eksikliği tehlikeye davetiye çıkartıyor. Geçtiğimiz günler bölgede yaşanan trafik kazası yenilerinin de meydana geleceği endişesini arttırmakta.

HAYIRLI OLSUN!
Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Fikret Gündoğan Sokak'ta yapılan SELİS OTELİ'in açılışı Cumartesi günü saat 13.00'da gerçekleştirilecek. Güzel mimarisi ve iç dizaynı ile dikkat çeken otel, Silivri açısından önemli bir turistik kazanım olarak dikkat çekiyor. Şimdiden hayırlı olsun!

ARALIK AYI İKİNCİ
OTURUMU BUGÜN
Silivri Belediye Meclisi bugün 14.30'da Aralık ayı ikinci oturumunu gerçekleştirecek. Önemli gündem maddelerinin değerlendirileceği oturumun hareketli geçmesi bekleniyor.
İyi hafta sonları!

YORUM YAP