Sevginar Sali

Strateji savaşları!

Bu ara giderek yerleşen siyasi yönelimler var Silivri'de biraz onları konuşalım istiyorum…
Şöyle ki baktığımızda alenen, adeta bayrak sallayarak' üye kaydı yapabilen İYİ Parti'den başkası yok gibi. Nedenini merak ettiniz mi? Niye CHP ya da MHP değil de İYİ Parti bu hususta önde görünüyor? Kurucu ilçe başkanının kısa bir süre önce İBB'de göreve başlamasını düşünün aklınıza gelen diğer tüm sebeplerin yanında…
“İş bulma umudu” diye tanımlayalım konuyu. Uzun süreli bakıldığında tehlikeli bir yöntem ama sıçrayış için iş görür…
Söz İYİ Parti'den açılmışken; önümüzdeki seçim sürecine Silivri'nin öncekinde MHP'ye bırakılması gibi bu sefer CHP'nin feragati ile girilmesi oldukça yoğun işleniyor. Akşener'in Cumhur İttifakının Ülkücü adayına karşın, aynı siyasi eğilimde bir isimle yarışa girilmesi konusunda bastıracağı konuşuluyor. Ne Akşener'in de de bir başkasının bu konudan haberi yoktur ya da vardır bilmiyorum ama Silivri'de oyun kurucuları böyle bir formül üzerinde harıl harıl çalışıyor.
Bir başka yaklaşım Cumhur İttifakı ortaklarının arasını bozma gayretleri… Sürekli AK Partiye siyasi çoğunluğu hatırlatılarak, yerel iktidar tarafından yok sayıldıkları algısının köpürtülmesi vs.
Siyasette 2 ile 2'nin dört etmeyebileceği ile stratejik hamlelerin etkisini tartışmaya gerek yok.
Cumhur İttifakının hamlesi tuttu buna itiraz etmek çok mümkün değil ama CHP yerine İYİ Parti'den aday çıkartılmasının Millet İttifakına yararından çok zararının dokunacağı inancını ben kafamda yıkamıyorum.

İTTİFAKIN SEMBOLİK İSMİNE HAYIR DEMEK! NE DEMEK?
Yerel seçim sonuçlarının ardından bu dönemin bir hizmet yarışına sahne olacağını bir temenni olarak yazdım, ilerleyen zamanda, değerlendirmeler de aksi yönde bir açılım göstermedi. “Yine mi aynı siyasi anlayışta olmadık İBB ile” serzenişi kısa sürede ortadan kalktı. Volkan Yılmaz'ın MHP Grup Sözcülüğü İBB'de, değişen anlayışın araladığı kapıların Silivri'nin önünde sonuna kadar açılmasını sağladı.
Ekrem İmamoğlu, kendi partisinden bir belediye başkanının tatlı sözle gönlünü kolay alır, hizmet talebinii öteleyebilir de MHP'li, üstüne üstük Cumhur İttifakının sembol belediye başkanın istediğini ne yapar eder yerine getirir. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP'nin Hükümet nazarındaki etkisi bir yana bir de ittifak ortaklarından kaynaklı blok bir güç temsiliyeti taşıyor.
Dün bir sohbette gelişi güzel vardığımız sonuca bağlayacağım; Hükümetin hangi temsilcisi Cumhur İttifakının MHP açısından en dikkat çeken, sembol ismine kolay kolay hayır der!?
Şans Hükümet ve İBB hizmetlerine ulaşmamız açısından yüzümüze gülerken, ekonomik durumun salgın ve mali politikalar sebebiyle pek parlak bir seyir izlememesi şansızlığımız.
Uzun lafın kısası İBB ile aynı siyasi anlayışta yönetim seçmemiş olmamızın kaybını bırakın Cumhur İttifakının en etkili ismini seçmiş olmamıza şükretmek gerekir.
Dış faktörlerin araladığı, taşıdığı siyasi kimliklere açılan kapılardan girebilmek önemli ama işin yarısı bir yerde de… Siyasi ve yönetimsel iş bitiriciliği marifeti ile hizmet heyecanı için Volkan Yılmaz'ın, ana muhalefetteki olgun tavrı için CHP'nin hakkını sonuna kadar teslim etmek lazım.

YORUM YAP