Sevginar Sali

Spor adamlığının zorluğu...


Silivri’nin gündemini siyasetten sonra en çok belirleyen konu futbol alanında Silivrispor’dur… Başarısı, başarısızlığı, inişleri çıkışları, yönetimi, sporcuları ile ilgili konular kendi alanının sınırlarını aşıyor. Sürecin dışında çok duramıyor, kayıtsız kalamıyorsunuz. Silivrispor’un başarısı, bununla doğrudan ve dolaylı olarak emek harcayan insanların bunun cezasını değil, mükafatını görmesini istememek ayıp bir şey. Tabi ki hakkın yerini bulmasını isteriz ama hukukun da gözetilmesi gerekiyor. Etiğin yasalar ile örtüşmediği alanlar vardır. Bana soracak olsanız böyle durumda insan inisiyatif alabilir; yasaların canı cehenneme, etiğin kurallarını belirlediği vicdanı boyutuyla yaklaşırım olaylara. Cezası neyse hukuk nazarında da çekmeyi göze almışım demektir. Kişisel mesele olunca daha kolay, kamusal alanda işler daha karmaşık ve dolayısıyla sıkıntılı. Yöneticilik yapmak çetrefilli mesele.
İhsan Atun’u çok tanımam… Kendini anlattığı kadarıyla saygı duyarım. İfadelerinin doğruluğu onu bağlar, ben itimat etmeyi tercih ederim; Seyfi Atun’un hatırı çok büyük. Yöneticiliğin, kulüp başkanlığının ne kadar zor bir iş olduğunu illa bizzat tecrübe etmeye gerek yok anlamak için.
Silivrispor’daki işleyiş hakkında genel manada fikir sahibi olabilirim ama meselenin incelikleri hakkında ahkâm kesmeye kalkmayacağım.
Silivrispor’un başkanı ve yönetiminde kim olursa olsun; başarısı hepimizin ortak temennisi olmalı. Tabi ki eleştireceğiz, öneride bulunacağız, yeri gelecek hata diye nitelendirdiğimiz durumlara rahmet okutan yanlışlarla gündeme geleceğiz… İyi niyet önemli ama… İnsanın niyeti iyi olmalı… Bir dertli Silivrispor Başkanı dinlemiştim; Mustafa Saral, ondan daha dertlisi de varmış; İhsan Atun…
Çok kutsal bir görevi icra ediyorsunuz. Çektiğiniz sıkıntılar Silivri’ye katkı sunuyorsa buna değer. Varsın birkaç Silivrili sizin canınızı okusun!
Saral’ın sahip olduğu alçakgönüllülüğü İhsan Atun’da biraz eksik hissettim. Yaklaşım meselesi… Akgün Duru, Mustafa Saral, İhsan Atun ve öncesinde görev yapanlar iyi iş çıkardı diyebiliriz gönül rahatlığıyla.. Ve sonrasında sorumluluk alacaklar; öncekileri hatalarını tekrarlamayın, başarılarını katlayın…
Bir spora el atmamıştım onu da eksik bırakmayacağım Engin Akın sağ olsun!
Silivrispor’a Başkan İhsan Atun nazarında başarılar diliyorum…

SİRKECİOĞLU’NA NOT
"Yazımı değiştirmek zorunda kaldım sana cevap verdim. Burada kalsın daha da uzatma… Yazacak başka konularım var!”
İmza Adil Sirkecioğlu…
Ben büyük sözü dinlerim diyeceğim; yalan olacak. Konu hakkında belli bir hassasiyetim var, sadece çok başarılı olduğum söylenemez. Ama Sirkecioğlu’nun sözü dikkate almayacak kadar şuursuz değilim : ))) Başım, gözüm üstüne… Karakaş defterini bir gün, yeni bir gelişme üzerine tekrardan açmak üzere kapatıyorum : )
Cevap yazmadım, sözümde duruyorum… Not düştüm tarihe : )))

YORUM YAP