Sevginar Sali

Siyasi gol

İBB Meclisinde İSKİ'nin su zammı tartışılıyor. CHP'ye göre zam %20, AK Parti'ye göre %80 oranında… Zam yaplmasını isteyen CHP'li yönetim, AK Parti ve MHP çoğunluğundaki meclis kabul etmeyince ret ediliyor. Halkın iyiliği için mi, siyasi sebepten mi tartışmaya lüzum görmüyorum vatandaş bir zam kaleminden kurtuldu diye bakıyorum. Koca İstanbul, sınırsız kaynaklar İBB bir şekilde telafi eder inancındayım.
Silivri'yi ve siyasi dengeleri yakından ilgilendiren konunun bir diğer tarafına bakalım bir de…
Aynı zamanda MHP Grup Başkan Vekili olan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz mecliste söz alıyor ve Arnavutköy 9, Silivri 6, Çatalca 12, Büyükçekmece 4, Sultangazi 1 ve Tuzla'daki 1 köyümüzün tarım ile hayvancılık faaliyetleri nedeniyle önceki dönemde 4/1 fiyatına tarifeden su kullanımının sona erdiğini, bir aydır normal tarifeden su fiyatlarına tabi olduklarını, acele şekilde indirim uygulamasının yenilenmesini teklif ediyor.
Teklifin altına MHP Grubu adına imzası bulunan kişiler; Volkan YILMAZ/Belediye Başkanı, Şenoğlu TÜRKYILMAZ/İBB Meclis Üyesi, Ahmet UZUN/İBB Meclis Üyesi, Doğan GÜRSOY/İBB Meclis Üyesi…
İstanbul'da su fiyatlarına zam AK Parti ve MHP'nin oylarıyla ret edildi, Silivri ve belirtilen diğer İstanbul köylerinin indirimli su tarifesinden faydalanmasını ise, görünen o ki, tek dert eden MHP oldu.
CHP niye yapamazdı? İBB artık CHP'de… Siyaseten kendi kendileriyle çelişkiye düşme endişesiyle Silivri'yi ikinci plana ittiler gibi hissettim.
AK Partili İBB Meclis Üyelerimiz de genel zamma karşı çıkarken, Silivri köyleri ile ilgili ayrıntının üzerinde durmadıklarını düşündürdüler.
Oysa muhtarlar alev alan su faturaları ile ilgili sıkıntıyı duyurmak için ellerinden geleni yaptılar.
Demem şu ki; bir şeyi yapmış olmak için yapmak, yapıyormuş gibi davranmak başkalarını iknaya fayda etmez sizi muğlaklaştırma sonucu doğurur.
İstanbul'da tarım ve hayvancılığı destekleyeceğiz diyenlerin bu kadar önemli bir ayrıntıyı göz ardı etmesi olacak şey değil! Ama küçük bile olsa ayrıntıları gözden kaçırmayanları, kendi derdine yönelik samimiyetle yaklaşanları bu halk da unutmaz… Kendisini unutanları unutur.
Şahsen su israfının önlenmesi açısından tükettiğimiz temel maddelerden en önemlisinin diğerlerine nazaran daha ucuz olması bana çok mantıklı gelmiyor. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdürüldüğü bölgeler için tartışılacak bir şey yok, onlar keşke doğalgazı, elektriği, yakıtı ve diğer tüm temel maddeleri ve hatta vergileri, sağlık sigortaları vs indirimli kullanabilseler.
Volkan Yılmaz ve İBB grubu, MHP adına İstanbul köylerinin gönlünü fetheden, son derece yerinde bir siyasi hamleye imza attılar tebrik ediyorum…
Silivri de mevzuyu gayet iyi anladı, herkes gerektiği şekilde değerlendirdi diye düşünüyorum. Ligde daha çok maç olacak, ‘bir karşılaşmanın kazanılması önemsiz' diyenler olur. Yalnız bu olayda, siyasi anlamda Volkan Yılmaz'ın, attığı gol altı çizilecek nitelikte.
Hani maçlarda olur ya oyuncu sahanın ortasından ayağına gelen topu kaleye öyle bir yollar ki, ne kalecinin ne de diğerlerinin golü engellemek için yapacağı birşey olmaz ve kaçınılmaz sonu, çaresizce izlemekle yetinirler... Köylerin indirimli su tarifesi aynen öyle olmuş...
Yılmaz yeşil sahalardan sonra siyasette gollerini atmaya devam ediyor; Silivri kazanıyor...

YORUM YAP