İBB’den Silivri’ye 4 kreş yatırımı

İBB’den Silivri’ye 4 kreş yatırımı

30.11.2019 13:21:43

 Silivri Belediyesi, Aralık Ayı meclisinde Yeni Mahalle'den sonra Selimpaşa, Gümüşyaka ve Değirmenköy'de eğitim alanı olarak ayrılan yerlerin, İBB'ye kreş yapılmak üzere tahsisini görüşecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul'a verdiği 150 mahalleye 150 kreş sözü adım adım hayata geçiyor. Daha önceden  Yeni Mahallede, Kiptaş 2 karşısı, 1670 ada 1 parsele mülkiyeti Silivri Belediyesine ait arazi İBB'ye kreş yapılması için belirlendi.

Silivri Belediyesi Aralık Ayı meclisinde gündemde yer alan 10, 11 ve 12 maddeler doğrultusunda Selimpaşa, Gümüşyaka ve Değirmenköy'de üç yeni kreş yapımı için İBB'ye yer tahsisi görüşülecek.

ARALIK MECLİSİNDE ÜÇ KREŞ TAHSİSİ DAHA

Aralık meclisi gündeminde konuyla ilgili yer alan maddeler şöyle:

10- Mülkiyeti belediyemize ait Silivri Selimpaşa Mahallesi, 1167 ada, 3 parselde kayıtlı taşınmazın kreş yapılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesine tahsisinin görüşülmesi.

11- Mülkiyeti belediyemize ait Silivri Gümüşyaka Mahallesi, 1418 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmazın Mahalle Evi ve Kreş yapılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesine tahsisinin görüşülmesi.

12- Mülkiyeti belediyemize ait Silivri İsmetpaşa (Tapu Müdürlüğünde Değirmenköy) Mahallesi, 226 ada, 11 parselde kayıtlı taşınmazın Mahalle Evi ve Kreş yapılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesine tahsisinin görüşülmesi.

KREŞLER 0-6 YAŞ ARASI ÇOCUKLARA HİZMET VERECEK

1,5 milyona yakın okul öncesi çocuğun bulunduğu İstanbul'da, İBB çok önemli bir eğitim projesine imza atıyor. 0 – 6 yaş arası çocuklara hizmet verecek kreşler, okul öncesi eğitimi alamayan çocukları akranlarıyla eşitleyecek. Annelerin de istihdama ve sosyal hayata daha çok katılmalarını sağlayacak.

İBB'nin bu anlamda Silivri yatırımlarının önümüzdeki süreçte çoğalması bekleniyor.

Sevginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Deplasman yolunda kaza
Sonraki » Siyasi gol

  1. Ali Tabakoğlu Ali Tabakoğlu

    İBB Başkanı Sayın İmamoğlu kutluyorum verdiği kreş sözlerini bir bir yetine getriyor işte ayırım yspmafan halka hizmet budur Silivri CHP belediyesinde iken İBB AKP de iken hizmet etmek şöyle dursun elinden geldiği kadar engelleme yani köstek oluyordu bunları unıtmadık unutmayacağız.

YORUM YAP