XXXXX

Siyasetin incelikleri


Siyaset sahnesinde en yoğun hareketlilik seçimler öncesinde yaşanır. Nerede hareket orada bereket lafının yanı sıra, çokluğun olduğu yerde sıkıntıların artışına da işaret eden buradan direkt paylaşamayacağım bir deyimimiz var…
Yıllarca teşkilat içerisinde çalışıp da iktidardan pay almak isteyenler arasında özellikle seçimlere kısa süre kala gösterişli törenler ile katılıp, önemli görevleri, konumları kapanlar önemli önyargılar ile de mücadele etmeye hazır olmalı.
Ama böyle durumlarda geldikleri partiye yarar sağlayan veya büyük ölçüde kabul gören kişileri görmek de mümkün. Nasıl mı? Kişilikleri ve toplumsal konumları itibariyle genel bir memnuniyet kazanmayı başardıysalar nereye giderse gitsinler, ne yaparlarsa yapsınlar olumlu karşılık bulurlar.
Eğer kim olduğunuz ile ilgili insanların onayını kazanmışsanız bu yaptıklarınıza da aynı ölçüde yansır. Tıpkı kişiliğiniz ile ilgili sorunu olanların, yaptıklarınız ile ilgili de aynı ıstırabı duyacağı kuralı gibi.

***
Teşkilat ve parti örgütleri içerisinde son günlerde dikkatimi çeken başka bir konu daha var… Genel Başkan veya partinin bir milletvekilini örnek alarak onunla aynı üslubu, ifadeleri paylaşanlar gördükleri tepkiye şaşırmasınlar. Bir ailemiz var örneğin babanın yağdırdığı talimatlar ne kadar haklı olursa olsun evin çocuğu bunları aynı cümleler ve üslupla ifade etmeye kalktığında ortaya çıkacak acayip durumu düşünün. Saçma bir durum çıkar ortaya değil mi? Üç dönem tek başına iktidar seçilen bir başbakan ile böyle bir konumu ya da başarısı olmayan birinin toplumda sahip olduğu anlayış, hoşgörü, tahammül farklıdır. Ve de ortamın kendi özel koşullarını dikkate almakta mutlaka yarar var. Türkiye geneli ile Silivri koşulları aynı değil. Mimar Sinan Mahallesi ile Gazitepe’de yapacağınız konuşmadaki hassasiyetler ve vurgular aynı olamaz. Haa olabilir tabi eğer siyasetten nasibinizi zerre kadar almadıysanız, gider boşuna nefesinizi tüketirsiniz… Kendinizin de başkalarının da vakit kaybetmesine sebep olaraktan öylece kalırsınız.
Yolu olmayan bir yere şelale yapmak gibi hataları da affetmez bu iş, eğer doğru düzgün yapacağız diyorsanız… 30 kişinin faydalanacağı hizmete 3000 kişinin ihtiyacını tercih ederseniz de olmaz, yürümez kaptanlık ettiğiniz gemi şak diye karaya takılır…

FİNAL PAZAR GÜNÜ

Daha önce ertelenmiş olan Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği branşlarında yapılacak ses yarışması finali 30 Haziran 2013 Pazar günü saat 20.00’da Silivri Belediyesi Sergi ve Fuaye Salonu’nda gerçekleştirilecek.

NİCE GÜZEL YAŞLARA
Aka Hukuk Bürosu’nda çalışan Nurcan Gürsoy’un doğum günü bugün… Genç bir kızdı, anne oldu gözlerimizin önünde büyüdü. Kutluyorum nice güzel yaşar diliyorum, sağlık, mutluluk ve başarıyla…

YORUM YAP