Sevginar Sali

Siyasetimizin güçlü ve zayıf yönleri...

Kar kış kıyamet derken, vahşice işlenen cinayetler, yok yere/kardan bahanelerle kast edilen canlar, halkın çıkarlarını gözetsinler diye yüksek yüksek makamlara, aklı selim diye, seçerek taşıdığımız vekillerin dövüşü… Ne hafta ama…
Hele şükür bitti… Ama yaşadığımız kötülükler, şahit olduğumuz çirkinlikler bu kadar kolay gündemimizden silinmeyecek, yok olmayacak, tekrarından kurtuluşumuz mümkün görünmüyor. Akıllanacaklarına iyice zıvanadan çıkan insanların derdini anlamak mümkün değil…
AK Parti Silivri Gençlik Kolları’nın kongresinde saygı duruşunda bulunulmaması ve İstiklal Marşının okunmaması ile ilgili Ülkü Ocakları Başkanı Nurullah Arıkan’ın eleştirisi üzerine Koç’un açıklaması bana hiç inandırıcı gelmedi. "Şölenimiz vardı bundan dolayı gerek yoktu” diyor. 10 gün önce yapılan AK Parti Kadın Kolları kongresi ‘cenaze’ miydi ki saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu!? İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunma eksikliği dışında kongre de dört dörtlüktü; bir kez daha yenileyelim. Bu arada Koç’un açıklaması da siyasi manada, meydana getirdikleri eksikliği izah edememesinin dışında, etkileyici. Siyaseti biliyor diyemeyeceğim ama çarpıcı açıklama yapmayı biliyor AK Gençler… Politik eksikliklerinin en önemli bölümü, özellikle Silivri koşullarında Cumhuriyetin kurucusu ve değerlerine saygı ve önem konusunda eksiklikleri! Ben yaptıklarından bunu anlıyorum.
AK Parti Kongresi ile ilgili birçoklarının sessiz kaldığı İstiklal Marşı okunmaması ve Kurtuluş Savaşını hayatı pahasına gerçekleştirenlerin anısına saygı duruşunda bulunulmaması konusunda Ülkü Ocakları örnek bir şekilde parmak bastı. Ancak Arıkan’ın değerlendirmesi argümanlar açısından etkileyicilikten uzak işin doğrusu.
Her iki tarafların açıklamaları neticesinde ortaya çıkan tablo şu; Koç haksızken kendilerini eleştirenleri köşeye sıkıştırmış, Arıkan haklı bir noktaya parmak basarken, gerekli etkinliği ortaya koymaktan uzak.
Ne söylediğiniz ve yaptığınız kadar bunu nasıl gerçekleştirdiğinizin önem kazandığı durumlar işte…
Bu arada AK Gençlerin yeni başkanı bir etkileyici sunum da yönetime giremeyen ve vefasızlık sitemlerini dile getiren üyelerine yönelik de yapmalı. Eleştiriler almış başını gidiyor… Dışarıdaki krizleri yönetmek kadar kolay olmayabiliyor içeride baş gösterenler bizden söylemesi…
****
Tüm sevimsizliklerinin ardından haftayı güzel bir haberle tamamlayacak olmanın huzuruna sığınabiliriz…
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti İlçe Başkanlıklarını ziyaret ederek, ilçemiz için önem arz eden konular hakkında birlikte hareket ve çalışma önerisini bizzat iletti. Çimento fabrikası kuruluşuna karşı ortak mücadele, İBB ve Hükümet bağlantılı yatırımlar konusunda birlikte hareket ederek, gerçekleşmesi hususunda baskı oluşturmak elbirliğiyle kuşkusuz daha etkin olacak.
Yüz yüze iletişimin faydasını da bir kez daha görmüş olduk. Sık şekilde karşı karşıya gelmediğiniz insanlarla farklı düşünceleriniz kolayca çatışmaya dönüşebilirken, ortak zeminde buluşup hareket etme yapıcılığın olumlu yönlerini gündeminize taşıyor.
Silivri için hayırlı olsun… Belediye, AK Parti ve MHP’nin işbirliği Silivri açısından güçlü bir etki yaratır. Bu da demek oluyor ki ne istemediğimiz bir şey olur, ne de istediğimizin olmama şansı kalır!
Hayırlı Cumalar ve iyi hafta sonları...

YORUM YAP