Şahin Dirik

Silivrispor kapışmasında son raund...

Ne kadar çok konuştuk bu konuyu değil mi? Ayda 2 köşe yazan benim bile sırf bu mevzu üzerine 3. köşem oluyor. Sakız gibi uzadıkça uzayan bu mevzu çok başka yerlere çekildi, üzerine sürekli farklı şeyler yazılıp çizildi. Nihayetinde mevzu Ümit Kalko'nun olağanüstü kongre öncesinde başkan adaylığından çekilmesi ve Akgün Duru'nun yeni başkan seçilmesiyle kapandı.

Silivrispor mevzusu kapandı kapanmasına da Ümit Kalko'nun Silivri hikâyesinin yeni başladığını görememek için adeta kör olmak gerekiyor. Duru ve Kalko'nun artarda düzenledikleri toplantılarda iddialar havalarda uçuştu. İki tarafta birbirlerini son derece sert sözlerle itham etti. Kimin haklı kimin haksız olduğunu olaylara dışarıdan bakan biri olarak söylemek bana düşmez ancak Silivrispor'da ki gerginliğin son bulması tüm ilçeyi rahatlatacak gibi gözüküyor. Akgün Duru vaat ettiği huzuru şimdiden temin etmeye başladı.

Gelelim şu toplantılar mevzusuna. Duru'nun toplantısına Silivri Belediyesi ve CHP Silivri İlçe Örgütü'nün desteği apaçık ortadaydı. Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP'li belediye meclis üyeleri, CHP İlçe Örgütü Yöneticileri, gençlik kolu başkanı ve daha pek çok isim toplantıya katılıp Duru'yu alkışlayanlar arasındaydı.

Ancak Kalko için durum böyle değildi, kendisi yalnız bırakıldı. Spesifik olarak toplantısından bahsetmiyorum, kendisi genel anlamda yalnız bırakıldı nitekim toplantısı da zaten yalnızca basına açık bir toplantıydı. Kalko'yu yalnız bırakanların başında itinayla adının yan yana getirildiği AK Parti geliyor. Rıfat Kutlu daha evvel yaptığı bir açıklamada Kalko'nun haklılığına ve onun arkasında olduğuna değinmişti ancak bu "destek" öngördüğüm gibi yalnızca lafta kaldı. Zira bu "destek" Kutlu'nun yalnızca halk nezdinde mağdur görünen Kalko üzerinden sükse yapma çabasından ibaretti. Ancak kimse buna kanmadı. Durum böyle olunca da Kutlu bu hamleyi yarıda kesti…

Peki ya size Metin Karakaş, Tülay Kaynarca, Hüseyin Turan ve AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı'nın önde gelen pek çok isminin haçlarının Akgün Duru ve ekibi tarafından ödendiğine dair bir duyum aldığımı söylesem? Eğer bu gerçekten doğruysa Ümit Kalko'yu elimine etmek adına gerçekleşebileceğini öngördüğüm bazı ittifaklar çoktan gerçekleşmiş demektir. Nitekim başarılı da olundu, Kalko artık kulüp başkanı değil. Işıklar-Turan-Karakaş üçlü ittifakının güç birliği bilhassa genel kurul günü çok hissedildi. Hatta genel kurulda söz alarak Kalko'yu eleştiren Özcan Işıklar ve Metin Karakaş sanki birazcık ağız birliği yapmış dahi olabilirler, bilemedim. Karşıt siyasi görüşlere sahip böyle önemli isimleri yalnızca ortak rakiplere karşı değil her zaman böyle dayanışma içerisinde görmenin ilçemize oldukça huzur katacağına olan inancım tam.

Açıkçası Kalko'nun önce başkan adaylığını açıklayıp sonradan çekilmesini ilginç bir durum olarak değerlendiriyorum. Akgün Duru'nun arkasındaki destek dolayısıyla kazanacağı ortadaydı ancak Kalko'nun genel kurula gidip, kaybedip, "Kulübü şampiyon yapan başkanı görevinden ettiler" şeklinde sızlanarak mahur edebiyatına başvurması daha akıllıca olurdu. Tabi Özcan Işıklar'ın Kalko'nun genel kurulla indirilmesi sonucunda "Halkın takdiri, kulübün takdiri, ben bir şey yapmadım" minvalinde açıklamalar yapabileceğini ön görüp bunun önüne geçmek adına adaylıktan çekilmişte olabilir Kalko. Stratejik bir hamle yani...

Peki, Kalko şimdi ne yapacak? Durmadan siyasete gireceği konuşulan ancak bunu istemediğini ve yapmayacağını defalarca dile getiren Kalko adaylığı bıraktığını açıkladığı basın toplantısında "Şahsıma yapılan haksızlıklar ve adaletsizliklere... Kirli oyunlara ve kirli siyasete daha fazla alet olup kirlenmek istemediğim için adaylıktan çekiliyorum." şeklinde bir açıklama yaparak siyasetten uzak durmak niyetinde olduğunun bir kez daha altını çizdi.

Ancak yine kafaları karıştıran bir hamlede bulunarak Silivri'de bir yüksek bütçeli vakıf kuracağını ve bu vakfın Silivri Belediyesi tarafından yapılamayan / yapılmayan bazı hizmetleri gerçekleştirme misyonunu üstleneceğini belirtti. Silivri Belediyesi'ne rakip mi geliyor? Eğer Kalko'nun siyasete girmek, belediye başkanı olmak gibi bir niyeti yoksa neden Silivri'de tam da belediyenin yapamadığı/yapmadığı hizmetleri gerçekleştirmek niyetinde olan bir vakıf kuruyor? Bu bariz bir meydan okuma değil mi? Bu hareket ve zamanlaması biraz manidar değil mi? Silivrispor'dan uzaklaştırıldıktan sonra gündemde kalmak için yeni bir numara mı bu? Kalko yoksa sözlerini bozup siyasete dâhil olmak için kendine ortam mı hazırlıyor? Kalko zamanında "Mektebim Okulları'mızın ilk tabelasını astığım bu ilçeye vefa borcumu ödemeye geldim" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Acaba bu vakfın kuruluşu hala bu açıklamaya mı bağlamalıyız? Sırf vefa borcu adı altında ortaya durduk yere yüksek meblalar saçmak kulağa ne denli samimi geliyor? Birden bire gelen bu Silivri sevdası biraz fazla değil mi diye düşünmeden de edemiyor insan... Ben size şu şöyledir bu böyledir demiyorum, diyemem de zaten. Adamın aklını okuyamayacağıma göre amacının ne olduğunu şu dakikada çözmem mümkün değil. Belki de bu yazılıp çizilenlerden çok farklı hedefleri vardır kim bilir. Bilip bilmeden günahını da almamak lazım…

Yerel seçimler iyiden iyiye yaklaştığından bu sorular çok uzun bir süre cevapsız kalmayacağa benziyor. Ancak şu bir gerçek ki Özcan Işıklar'ın ve dahi Akgün Duru'nun karşısında artık bambaşka bir Ümit Kalko olacak. Bu Ümit Kalko, Özcan Işıklar'ı alaşağı etmek için vakfının çalışmalarını ve Özcan Işıklar'ın açıklarını dört bir koldan basına servis ederek durmaksızın taaruz durumunda kalan bir Kalko mu yoksa Akgün Duru'nun temin etmeye söz verdiği ve ilçemizin hasret kaldığı huzurun sağlanması için elini taşın altına koyacak bir Kalko mu olacak göreceğiz.

Her ne olursa olsun Kalko'nun son basın toplantısında sarf ettiği şu sözleri unutmamak gerekir. Adam gibi arkasında durduğu takdirde Silivri'nin geleceği için çok şey ifade eden sözler çünkü bunlar; “Belediye Başkanının tek derdi Silivrispor olmuş çünkü benim siyasete gireceğimi düşünüyor. Yanındaki goygoycuları dolduruyor. Bak bu siyasete girerse başkalarına benzemez, hırslı adam diyorlar. Özcan Işıklar, korkma ben siyasete falan girmiyorum. Lütfen benim adımı kendi kirli siyasetine karıştırma.”

Ümit Kalko'ya girdiği bu yeni yolda ve Akgün Duru ile yönetimine de Silivrispor'da başarı dolu günler dilerim. Umarım ilçemiz için en hayırlısı olmuştur.

YORUM YAP