Silivri’nin Kaymakamı...

Sabah saatlerinde Özel Kalem Müdürlüğünden ziyaret yapılacağı bilgisi iletilince Kaymakam Bey’i biraz tedirgin şekilde beklemeye koyulduk. Bir saate yakın süren sohbetimizde Silivri gündemi denince en büyük önceliği eğitime verdiğine kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ikna olduk. Hoşgörüsü ve demokratlığı, içtenliği bir yana otoritesiyle adeta karşısındakinin nefes alıp verişini kontrol altında tuttuğu hissiyatını uyandırıyor. Özlemişiz böyle heyecanları… Faruk Bekarlar’ın gelişi ile Silivri’de birçok şeyin ziyadesiyle rayına gireceğini bir gazeteci olarak hissettiğimi itiraf etmeliyim. Devlet tecrübesinin baskın tutumu yanı sıra irdeleyen, sorgulayan, beli başlı kalıplardan arınmış yaratıcı, fark yaratan bir idare ve irade var Kaymakamlığımızda. Silivri’nin sorunlarını çözen, ufkunu genişleten gelişmelere vesile olması dileklerimizle.
Kaymakam Bey’in özel ilgi gösterdiği alan başta söylediğim gibi eğitim… Her şeyin başı da bu değil mi zaten…
Teşekkürler Sayın Kaymakamım, ziyaretinizle bizleri onurlandırdınız.
Not: Uzun bir süre sonra bir yazıyı yazarken, sildiklerim yayınladıklarımdan fazla oldu. Basının da kendisine bir çeki düzen vermesi gerektiği mesajını vermek gibi bir niyetiniz vardıysa; çok anlayışlı bir adresten startı verdiniz haberiniz olsun : )

BOL ŞANS SİLİVRİSPOR
Silivrispor Kulüp Başkanımız İhsan Atun da dün misafirimiz oldu… Kulübün tesisleşme konusunda attığı önemli adımı paylaştı, işin ucunun maddi konuda Belediye Başkanının sözüne dayandırınca biraz moralim bozuldu ama Atun’un umuduna mani olmadım; kendimi tuttum. Tesisin yapımı için teklif veren kişiler ile ‘Yahudi pazarlığına’ niyetlenen Atun, bence nefesini boşuna tüketmesin onları doğrudan Başkan Işıklar’a yönlendirsin; alacaklı çıkartmazsa ben de Sevginar değilim : )
Kulübün geçmiş dönem vergi borçlarını ödemesi ile ilgili sürecin en kısa sürede Silivrispor gündeminden tamamen kalkacak şekilde çözüme kavuşmasını diliyorum; Mustafa Saral’ın bu konuda gösterdiği incelik ve sunduğu desteği diğer yöneticiler de yüzde 10 oranında sarf etse her halde mali konular yerine kulüp ile alakalı yeni yatırımlardan başka bir şey konuşacak durumda olmayız.
İhsan Atun’a benim ilkini gerçekleştiremediğim iade-i ziyaret ayıbıma ikincisini eklememem konusunda gösterdiği anlayış ve sergilediği nezaket için teşekkür ediyorum.
Not: Vallahi ben sokağa çıkan gazeteci olmak için üzerime düşen gayreti sarf ediyorum. Ama misafirlerimi de en iyi şekilde ağırlamak zorundayım, atık beni dışarılarda görmek isteyenler kusura bakmasın; ilk fırsatta sahalarda olacağım : ))

TÜRKYILMAZ ÖPÇİN’İN LİSTESİNDE, IŞIKLAR YANINDA : )
Silivri’nin gündemini meşgul eden en ilginç konulardan biri de Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin önümüzdeki günler yapılacak kongresi. Geçtiğimiz günler akşam saatinde Değirmenköy’de bir lokantada mevcut Başkan Sebahattin Öpçin’e eşlik eden isimler son derece ilginç… Belediyenin Kariyer ve İstihdam Ofisi Sorumluları Orhan Öpçin ve Önder Çolak… Bir de MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz… Bitmedi… Özcan Işıklar; evet şu Silivri Belediye Başkanı olan kişiden söz ediyorum : ))) Türkyılmaz, kooperatif seçimlerinde Öpçin’in listesine girmiş bu arada; Hayırlı olsun… Bu dönem kooperatif seçimi çok renkli ve de heyecanlı olacak…

SAĞLIK SEMİNERİ
Silivri Belediyesi Nikah ve Sergi Salonunda bugün saat 13:30’da Prof.Dr.Ayşe Emel Önal ve Prof.Dr. Özkan Özden’un sunumuyla "Sağlıklı Beslenme konulu bir seminer düzenlenecek. Tüm halkımız davetlidir.

YORUM YAP