Tabakoğlu - Bilici - Bulut...

Ne Pazartesiymiş… Sendromu ile birlikte yoğunluğu da geldi…
Ali Tabakoğlu ile başlayalım; Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkan Adaylığı ile ilgili bir süredir kulislerde adı geçiyor. Sessizliği ‘adaylığa niyetli’ olduğu izlenimini yaratsa da henüz böyle bir niyet yok! Niyet dememek lazım; karar olarak ifade etmek daha doğru olur. Ali Tabakoğlu’nun açıklamalarını çok temkinli buldum doğrusu. "Şimdilik” ibaresi ne kadar bilinçli ne kadar bilinçsiz kullanıldı bilemem. Ama "Aday değilim” kararını açıkladıktan sonra aday olabilindiğini de gördük. Tabakoğlu, Sebahattin Öpçin’den yana tavır içinde. Şu tesadüfe bakın ki dün başka bir duyum aldım. İddiaya göre kooperatife adaylığı konuşulan bir diğer isim olan Necati Özkök, mevcut başkan Sebahattin Öpçin’den başkan yardımcılığı talebinde bulunmuş. Olumsuz yanıt alınca da aday olma kararı vermiş.
Ali Tabakoğlu, Esnaf Odası üzerinde oynanan ve başarılı olan oyunların bir yeni versiyonunun Kredi Kefalet Kooperatifi seçimi üzerinde oynanmak istendiğini ifade ederken; kendince oyuna ikinci kez gelmeyeceğinin mesajını da kamuoyuna verdi.
Tabakoğlu, henüz olmak ile ilgili bir karar vermediğini paylaştı. Ama Kooperatif Başkanlığının iştahını kabartmadığını söylemek onun için de bizim için de çok mümkün de görünmüyor.
Mevcut Başkan ile bu işlere yeni soyunan Ruknettin Akgül’ün sessiz sedasız yürüttüğü genel kurul yarışına eski tüfekler dahil olursa hareket hızlanır ve sertleşir.
Şimdilik taktik hesapları devrede, adaylık niyetleri ile sonlanmış vaziyette menüde arzu endam ediyor. Karar verenler Öpçin ve Akgül, kararsızlar Tabakoğlu ve Özkök… Kaybetmek cesaret kırıcı olabiliyor ama başkanlık tutkusu engel tanımıyor.
Hadi bakalım; Hayırlısı…

BİLİCİ MESELESİ
Elif Bilici’nin açıklamalarına yanıt Başkan Bey yerine ona en yakın isimden geldi. Bilici, Özel Kalem Müdürlüğü konusunda baskı yaparak etkili olduğunu ifade ettiği Bulut’u onore mi etti, ateşe mi attı tartışılır. Bulut’u tartışmak bile gereksiz geliyor bana da Işıklar’ın kararları üzerinde kendi düşünceleri ve hissettikleri dışında hiçbir Allah’ın kulu etkili olamaz; ben bunu bilir bunu söylerim. İstemediği bir şeyi Başkan Bey’e yaptırmak, deveye hendek atlatmak kadar zordur değil; imkânsız. Hele ki ikinci döneminde…
Bulut’un açıklamalarını haberinden okursunuz da bu olayı ve ayrıntısında yaşananlar bana şunu düşündürdü; insanı esasen acıtan şey kendi kendine yaptıklarıdır… Işıklar’ın Bilici ile ilgili karar değişikliği kendiliğinden gelişmedi. Birilerinin baskısı, söylemleri falan filan da hikaye. Bilici’nin ‘çok çalıştım’ demesine karşın, tüm sevecenliğine rağmen bir türlü dolduramadığı konumuna ilişkin boşluklar ikiliyi ve gelişmeleri son noktaya getirdi. Kendisiyle de paylaştım ama kâr etmedi; basına konuşmak, Işıklar’ın kararına direnmek ve alenen sorgulamak Bilici için ‘gemileri’ yakmaktan öteye ‘limanı’ ateşe vermek oldu. Başkan Bey artık kendi otoritesini düşünmekten öteye geçmez bu konuda… Bilici hakkındaki toplumsal algıyı yönetemedi, konum ve görevleri ne kadar etkin olursa olsun kendini tartıştırmak sancısını ortadan kaldıramadı.
İnşallah işleri yoluna sağlıklı bir biçimde yoluna koymanın imkanını bulurlar. Dün olayları bir arkadaşımla değerlendirirken, "Bilici’ye hak vermiş gibisin” dedi. Verdiğim konular da oldu; hatta vermediklerimden daha çoktu verdiklerim… Bilmeden hata yapana daha az kabahat bulurum; bilmek zorunda olup da yapandan…

ELEKTRİK KESİNTİSİ
20.01.2015 bugün 09:00 - 18:00 saatleri arasında Yatırım Programı Çalışmaları nedeniyle Ergin Balaban Caddesi, Gelişim Sokak,Dereboyu Caddesi, Önder 2 Sitesi ve civarında elektrik kesintisi uygulanacak.

YORUM YAP