Sevginar Sali

Selimpaşa meclis üyeleri ne diyor?

Geçen dönemden bu yana tartışılan S.S. Selimpaşa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Düğün Salonu olarak hizmet veren binanın yıkılarak mevcut alanın çevre düzenlemesiyle meydanlaştırılması konusunda Silivri Belediyesi harekete geçmeye hazırlanıyor. Vatandaşların görüşleri bir yana seçtiklerinin konuyla ilgini düşüncelerini merak ettim ve sordum…
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mutlu Bozoğlu, konu hakkında çok fazla bilgisi olmadığını belirterek kooperatifin mağdur edilmemesi durumunda yıkım işlemine ve meydan projesine karşı olmadığını belirtti. Yıkımın ardından bölgeye yapılacak projeyi gördükten sonra daha net bir değerlendirmede bulunmasının mümkün olacağını söyledi.
Bir diğer bölge AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Zorlu, şahsi görüşünden ziyade halkın yıkıma karşı olduğunu savunarak, kooperatif yönetiminin imza topladığını ifade etti.
Selimpaşalı CHP’li meclis üyesi Arzu Yalçınkaya, "Trafikten dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz. Alanı meydan olarak açmak zorundayız. Böylece hem trafik sıkışıklığı hem de otopark sorununa çare bulunur” dedi.
CHP’li bir diğer bölge meclis üyesi Mümin Koçoğlu, yıkım ve meydan projesinin en ateşli taraftarı olarak konuyla ilgili görüşlerini ifade etti. "Kesinlikle doğru bir proje. Başkan Bey yıkım kararında ve yerine yapılacak projede sonuna kadar haklı. Bu konu geçen dönem de vardı. Büyük ölçüde kooperatif yönetiminin karşı çıkması sonucunda bu döneme kaldı. Seçim döneminde Selimpaşa’da gerçekleştirdiği mitingde Özcan Başkan otobüsün üstünde arkasını dönerek binaları yıkacağı vaadini Selimpaşa halkına verdi. Ve bu projeyi destekleyenler  ona oy verdi, desteklemeyenler vermedi. Seçim döneminde verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kooperatife daha önce yer gösterildi, gerekli zaman da tanındı. İşi yokuşa sürmekten vazgeçmiyorlar. Kooperatifin istekleri mi, Selimpaşa halkının beklentileri mi önemli? Tabi ki ikincisi.  Bu konuda sonuna kadar Başkan Bey’in arkasındayım. Verdiğimiz sözü tutmak zorundayız” diyen Koçoğlu’nun desteği iktidar ve muhalefet bazında ne anlam taşıyor açılım yapmak zorunda hissetmiyorum kendimi…
Yıkımı gündemde olan yapıların fiziksel açıdan da tehlike arz ettiği gerçeği asla göz ardı edebileceğimiz nitelikte değil.
Görünen o ki Selimpaşa yeni bir meydana kavuşacak… İnşallah hedeflendiği gibi de mahallenin yaşadığı trafik sorunu ve otopark sıkıntısına da çare olur. Darısı Silivri’nin başına… 

ALLAH RAHMET EYLESİN
Bulgaristan eşrafından Behçet Hacıoğlu, Gazeteci Nesrin Özalp'in babası dün bir süredir verdiği hayat mücadelesini kaybetti.
CHP Belediye Meclis Üyesi Fevzi Arslan’ın halası Ağrı eşrafından Tevrat Tatlı da dün hakkın rahmetine kavuştu.
Silivri Belediyesi emektarlarından Yaşar Üçler, Emre Sarısaltıkoğlu’nun dayısı, Ayşe Üçler Aydın’ın amcası da dün sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
CHP Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı’nın babası Yahya Kırkıcı da Antakya’da vefatının ardından toprağa verildi.
Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

YORUM YAP