Sevginar Sali

Şaka kaldıracak halimiz kalmadı!

Ben sabah saatlerinden itibaren her sene geleneksel hale getirdiğimiz 1 Nisan şakasının konusunu yoğun bir şekilde düşünmeye başladım ki ülke gündemi birçokları gibi beni de dumura uğrattı! Önce elektrikler gitti… Silivri çapında rutin ve alışılagelmiş bir kesinti olduğunu düşünürken, bütün Türkiye’nin aynı akıbeti paylaştığı haberi gündeme bomba gibi düştü.
‘Birileri 1 Nisan şakasını öne aldı’ diye söylenirken, gündemin sürprizlerinin bitmediğini öğrenmemiz gecikmedi. Türkiye’nin övündüğü Çağlayan Adliye Sarayı’nın güvenlik engelini aşan saldırganların Berkin Elvan davasının Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı odasında silahla rehin almıştı.
Tüm bu olayların etkisinde Silivri’yi ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulunmasına yönelik programını İstanbul Valisi Vasip Şahin yarıda keserek ilçemizden ayrıldı.
Hasan Kurt’un bugünkü köşe yazısında aktardığı 1 Nisan’ın ortaya çıkma hikâyesini okuduktan sonra şaka, maka yapacak halim kalmamıştı zaten.
***
Aslında sessiz, sedasız Silivri Belediyesi’nin 2. Dönemi birinci yılını tamamladık. Nisan ayı meclis toplantısı sonrasında geride bıraktığımız bir yılın değerlendirmesi ve önümüzdeki 4 yılın nasıl geçeceğine dair Başkan Işıklar’ın özel bir hazırlığı olduğu duyumunu aldım.
Silivri halkının güvenoyunu bu denli güçlü almak yerel iktidarı biraz panikletti aslına bakarsanız. İkinci döneminde kendinden çok daha emin bir yönetim yerine yapacakları konusunda kararsızlık ve yükselen beklentileri karşılayamama endişesi daha ağır bastı diyebiliriz. Silivri halkı söz konusu CHP olunca ne yaptıklarından ziyade neyi yaptırtmadıklarıyla daha çok ilgileniyor gibi geliyor bana. Bir de neyin nasıl yapıldığı ayrıntısı var tabi…
Yarın daha sakin koşullarda Silivri Belediyesi’nin son bir yıllık sürecini ele almakta fayda var…
***
CHP’nin ön seçim milletvekili adaylarının üç aşağı beş yukarı belirlenmesinden sonra AK Parti’nin 3. Bölge listesine dair de bilgiler siyasi kulislerde dolaşmaya başladı. Tülay Kaynarca’nın yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceğine dair kuşkuları olanlar, milletvekili mülakat komisyonunda görevlendirilmesi karşısında da ikna olmamıştı. Bu muhtemel liste de görüşlerini yüzde yüz değiştirmez de yine de yer vermekte fayda gördüm ben…
İşte sızan listede yer alan AK Parti İstanbul 3.bölge milletvekili adaylarının isimleri;
1.Mehmet Müezzinoğlu, 2.Mustafa Şentop, 3.Özlem Zengin, 4.Mehmet Muş, 5.Nurettin Nebati, 6.Tülay Kaynarca, 7.Bülent Turan, 8.M.Doğan Kubat, 9.Yunus Söylet, 10.Halis Dalkılıç, 11.Ayşe Böhürler, 12.Güldal Akşit, 13.Hüseyin Besli, 14.Orhan Albayrak, 15.Cemal Özdemir, 16.Mahmut Gürcan, 17.Abdullah Başçı…

HOŞGELDİN RÜZGAR
Gazetemizin emektarlarından Ersin Ergin dün ikinci kez baba oldu. Hilal ve Ersin çiftinin merakla beklediği ve Rüzgar adını verdikleri ikinci çocukları, Ezel’in erkek kardeşi dün dünyaya merhaba dedi. Ömrü iyilikler ve güzelliklerle dolsun, sağlık ve mutluluk her daim yanında olsun.

YORUM YAP