Sevginar Sali

Özür ve açıklama

Dün yaşanan teknik bir hata yüzünden gazetemizin baskısında oluşan sorunu haberin tekrarı ile düzeltme gereği hissettik; sevimsiz bir montaj hatası. Silivri’nin en çok okunan gazetesi manşetinin hemen ertesinde böyle bir yanlış ile huzurunuza çıkmak hiç iyi olmadı. Ama hatamızı yüzümüze vuracak bir tek telefon veya tepki bile almamak bizleri yaptığımız yanlıştan dolayı daha da utandırdı. Yine de içimize sinmedi haberin tekrarını yayınlıyoruz bugün. Allah’tan bizim işte hataların telafisi mümkün.
Pazartesi günü yayınladığımız anket sonucuna gelecek olursak; Silivri Belediyesi’nin yaptırdığı kamuoyu araştırması sadece yerel medya ile ilgili değildi. Belediyeyle alakalı birçok konunun sorulduğu ankette Silivrililerin yerel medya alışkanlıkları hakkında da değerlendirme bölümüne yer verilmiş.  "Seçenek belirtilmeden vatandaşların ifade ettikleri yazıldı” diye açıklama yapıldı. Bugüne kadar gerçekleştirilen kamuoyu araştırmalarında Hürhaber ile ilgili farklı sonuç hiç çıkmadı; her zaman gazete olarak Silivri’de açık ara birinci olduk. Bunu da defalarca haber yaptık. Silivri Belediyesinin konu ile ilgili tarafsız olduğuna inanmayanlar için söylemek istiyorum; AK Parti’nin de benzer bir anketi vardı yerel seçimler öncesinde. Belediyenin anketlerinin ortalamasından daha yüksek oranda okunurluğumuz çıktı. Büyükçekmece’de Hürhaber’i sorsanız kimse bilmez… Anketin Silivri’de yapıldığını göz ardı etmeyin. Gerçek Gazetesi için burada bir temsilci çalışıyorsa Hürhaber’de 10 kişi var. Tabi ki arada fark olacak. Birkaç ay önce kurulan gazete ile 11 yıldır yayınlanan Hürhaber’in tanınırlık ve takip oranı nasıl aynı olsun?
İşin garibi bazı arkadaşların kıskançlığını çok iyi anlıyorum; ben de onların yerinde olsam Hürhaber’i kıskanırım. Ama onlar kadar belli etmeyeceğim kesin. Mesela gözüm Kasaba Gazetesi’nin üzerinde :) Emek harcıyorlar keşke daha da iyi olsalar!  Yusuf Eker’in sitesinden son dakika haberlerini takip ettiğimi açık yüreklilikle itiraf edebilirim.
Cem Güner’in hangi olayı nasıl değerlendirdiğini (tarafsız bir gözle bakmadığı hatta çok ben merkezli yaklaşım gösterdiği için onaylamasam da, incitici yöntemlerini zerre kadar tasvip etmesem de), Müge Cesur ile birçok zaman örtüşen yaklaşımlarımızı (fevri çıkışlarını gençliğine verip iyi niyetine inanç konusunda kendimi zorlayarak da olsa) takip ederken hiçbir olumsuz duygu beslemiyorum…
Zorla güzellik olmaz, saygı da dayatmayla kazanılmaz. Kişi yaşadığı her konuda önce kendini sorgulamalı, özeleştiri bizim mesleğimizin dinamiği…
Kavga etmek ve başkalarını küçük düşürmek yerine kendi yükselişimizi sahip olduğunuz veya kazandığınız değer üzerinden hedefleyerek başarılı oluruz. Hem mesleğimiz saygınlık kazanır hem de yaptığımız işten daha iyi verim alırız.
İyi veya kötü yazan değil, de en basit imla kuralını bilmeyen insanların beni eleştirmesine ifrit oluyorum. Önce okuma yazmayı öğrenin; en basitinden özel ismin büyük harfle yazıldığını bilin! Siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının kriterleri bu işi eline yüzüne bulaştırarak yapanların eseri! Suçu kimse başkasında aramasın. Medya sektöründe çalışıp durumundan memnun olmayan, hak ettiği değeri görmediğini düşünen her kimse en baştaki sorumlu kendisi… "Herkes suçlu, ben masumum” demiyorum. Çok hatalarım oldu… Belki bir kısmını hala sürdürüyorum. Cezası neyse ben çekerim, kimseye bedel ödetmem en azından.
Kıskanmaya gerek yok çalışarak herkes hak ettiğini alır! Haksız eleştiriler gizli hayranlıksa, saldırıların gözü dönmüş kıskançlık olduğunu anlayacak yaştayız : )
Bugünkü halimize çok şükür!

ÜÇ GÜN DAHA BIYIKLI VEKİL
Dün ilki geçti bugün ikincisi ve yarın; Zafer Bıyıklı’nın vekillik görevi devam edecek. SODEM’in toplantıları nedeniyle Başkan Işıklar, İzmir’de.

YORUM YAP